De ce vrea China să-i convingă pe oameni să consume din ce în ce mai multe boabe de cereale

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cereale / Sursa: Freepik.com
Cereale / Sursa: Freepik.com
China a lansat marţi un program pe zece ani pentru a majora consumul de boabe de cereale şi pentru a dezvolta industria prin standarde de producţie mai ridicate, cercetare şi cooperare internaţională, ca parte a eforturilor de a spori securitatea alimentară, transmite Reuters.

Planul de acţiune pentru perioada 2024-2035, emis în comun cu Administraţia Naţională pentru Alimentaţie şi Rezerve Strategice şi alte departamente guvernamentale, încurajează, de asemenea, companiile şi capitalul private să înfiinţeze fonduri de dezvoltare pentru a sprijini industria boabelor întregi de cereale.

"Până în 2035, se va îmbunătăţi semnificativ gradul de conştientizare al oamenilor legat de boabele de cereale, proporţia de boabe de cereale în consumul alimentar va spori semnificativ, iar nivelul consumului de boabe de cereale va fi în linie cu dezvoltarea economică şi socială (a Chinei)", se arată într-un comunicat al autorităţilor de la Beijing.

China este cel mai mare producător mondial de boabe de cereale, cu o producţie, anul acesta, de 652 milioane tone metrice. Totuşi, rămâne dependentă de importurile de porumb, grâu, şi altele, pentru a hrăni populaţia de 1,4 miliarde de locuitori.

De exemplu, China importă grâu de calitate din Canada, Australia şi Rusia, pentru a face paste şi produse de patiserie.

Cel mai mare cumpărător mondial de cereale a importat anul trecut 59,08 milioane tone de boabe de cereale şi făină. Majorarea consumului şi calitatea produselor fabricate în ţară vor reduce cererea Chinei de pe piaţa globală.

Ca parte a planului, statul asiatic "va promova în mod viguros" beneficiile pentru sănătate ale consumului de boabe de cereale şi va recomanda mâncărurile pe bază de boabe de cereale în ghidul alimentar alimentar, mai ales în oficiile guvernamentale, campusuri şi unităţi militare.

În categoria boabelor de cereale sunt incluse grâul, porumbul, orezul, orzul, sorgul, hrişca şi ovăzul. O mare parte din producţia Chinei de porumb este pentru hrana animalelor şi de aceea vor fi majorate suprafeţele însămânţate cu cereale pentru consum uman.

Potrivit datelor oficiale, în 2024 producţia de orez a Chinei a crescut cu 0,5% în ritm anual, până la 207,5 milioane de tone, în timp ce producţia de grâu a crescut cu 2,6%, până la 140,1 milioane de tone. Recolta de porumb a crescut şi ea cu 2,1% până la un nivel record de 294,92 milioane de tone. În schimb, producţia de soia boabe a scăzut cu 0,9% până la 20,65 milioane de tone.

Recolta abundentă de cereale a venit pe fondul majorării suprafeţelor însămânţate cu orez şi porumb, la care s-au adăugat randamentele mai bune la orez, grâu şi porumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursă / sursa foto: Freepik.com
Mark Zuckerberg / Foto: Facebook
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Guvern sediu2
Foto ilustrativ: pixabay
Cargo GNL / sursa foto: Freepik.com / sharpiloandrey
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Iulian Stanciu
Foto: Freepik.com
Donald Trump vorbește la telefon
Ursula van der Leyen
Panou electric / Foto: Freepik
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Completare documente / FOTO: Freepik
Bani

Curs BNR. Dolarul crește, aurul se ieftinește

Banca Națională a României a publicat cursul leului,...

Simona Bucura-Oprescu / Foto: Ministerul Muncii
Poștașul vine cu plicul / FOTO: Poșta Română
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik

pixel