De neoprit! Aurul atinge un nou record istoric. Până la 3000 de dolari, un pas

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dolari și aur / Foto: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
Prețul aurului a atins un nivel record miercuri, susținut de temerile privind un nou război comercial între Statele Unite și China, după ce Beijingul a impus tarife asupra importurilor americane ca răspuns la noile taxe impuse de SUA asupra produselor chinezești.

Aurul la vedere a crescut la 2.853,97 dolari/uncie, un record absolut, înainte de a se stabiliza la 2.848,69 dolari pe uncie. Contractele futures pe aur din SUA au urcat la 2.879,70 dolari/uncie.

Președintele american Donald Trump a declarat marți că nu se grăbește să discute cu președintele chinez Xi Jinping pentru a încerca să reducă tensiunile comerciale dintre cele două mari economii ale lumii.

China a impus marți tarife specifice asupra importurilor americane și a avertizat mai multe companii, inclusiv Google, cu posibile sancțiuni, ca răspuns moderat la taxele impuse de Trump.

Pragul de 3000 de dolari

"Următorul punct de cotitură major pentru aur este probabil pragul de 3.000 de dolari... China ar putea fi și mai motivată să continue să cumpere aur pentru rezervele ei dacă războiul comercial se intensifică", a declarat Ilya Spivak, șeful departamentului macroeconomic global la Tastylive.

Între timp, planurile administrației Trump privind tarifele vamale sunt însoțite de riscuri de inflație, au avertizat luni trei oficiali ai Rezervei Federale, unul dintre ei susținând că incertitudinea privind perspectivele prețurilor necesită reduceri mai lente ale ratelor dobânzii decât de obicei.

Deși aurul este considerat o protecție împotriva inflației, creșterea ratelor dobânzilor ar putea reduce atractivitatea sa pentru investitori.

Argintul și plantina, în creștere

"Cererea de aur ar trebui să susțină parțial și alte metale prețioase, dar sensibilitatea acestora la apetitul pentru risc le-a făcut să aibă performanțe mai slabe", a spus Spivak.

Argintul la vedere a crescut cu 0,2%, ajungând la 32,15 dolari pe uncie, platina a crescut cu 0,3%, la 966,95 dolari, iar paladiul a scăzut cu 0,9%, la 981,75 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu
ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik

pixel