Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Marea Chinei de Sud
Marea Chinei de Sud (MCS) a ajuns în mijlocul răsboiului comercial dintre SUA și China. Deocamdată acest conflict comercial se rezumă doar la un schimbul intens de replici cât și sancțiuni și tarife suplimentare. Recent SUA și Canada au escaladat conflictul după ce au arestat CEO-ul Huawei, ceea ce a condus la represiuni din partea Chinei asupra cetățenilor canadieni și a firmelor americane din această țară.
Așadar dacă SUA sau China ajung la concluzia că relația comercială este un risc și continuarea conflictul comercial este inevitabil, atunci cele două părți ar putea arunca mânușa în Marea Chinei de Sud.
Ucraina
Să ne amintim că nu demult a avut loc un incident violent în Marea Azov, atunci când rușii au arestat două nave de patrulare ucrainene. Indiferent cine a provocat incidentul, cert este că acest eveniment a reaprins tensiunile care mocnesc după criza provocată după ce Rusia a preluat peninsula Crimeea.
Rușii își fac armată nouă. Nu e o glumă. E un proiect serios
După evenimentul din Marea Azov, Ucraina a declarat legea marțială ceea ce sugerează că guvernul se așteaptă la tulburări.
Golful Persic
Criza politică și militară perpetuă din Orientul Mijlociu a devenit o sămânță a unui potențial conflict mondial. Presiunea economică asupra Iranului continuă să crească, pe măsură ce SUA impune restricții din ce în ce mai mari. Pe de altă parte mai există războiul dintre Arabia Saudită și Yemen care nu dă semne că ar înceta prea curând. Mai există și războiul civil din Siria care continuă să ardă mocnit și să distrugă țara în timp ce SUA și Rusia își susțin aliații din acest conflict.
Însă precum orice foc mocnit, acesta se poate reaprinde. Neliniștea politică din Iran ar putea destabiliza regiunea, fie prin determinarea Iranului către un comportament agresiv sau să transforme țara într-o țintă pentru inamicii săi.
Mai există tensiunile dintre kursi, turci, sirieni și irakieni care ar putea deveni conflict deschis în orice moment.
Putin a plecat după bani. Caută miliarde de dolari
Nu în ultimul rând, Arabia Saudită a dovedit că poate avea un comportament foarte riscant.
Așadar, ținând cont de importanța strategică a regiunii, orice instabilitate ar putea ducela un conflict între SUA, Rusia și chiar China.
Peninsula Coreeană
Este fără îndoială că tensiunile din Pensinula Coreeană s-au redus considerabil în ultimul al, după ce Kim Jong-Un a demonstrat că posedă un grad de toleranță în privința testelor și rachetelor nucleare iar Donald Trump și-a îndulcit tonul în retorica față de Coreea de Nord. Perspectiva unei păci de durată este una luminoasă cu mult mai mult decât la mijlocul anilor 90.
Coreea de Nord și-a testat noua jucărie! Cu ce ies în față
Cu toate acestea, capcanele rămân. Trump și-a pus prestigiul la bătaie pentru un acord cu nord-coreeni însă aceștia se pare că nu și-au suspendat sau măcar să fi încetinit producția de rachete balistice sau de arme nucleare. Consilierii peședintelui american sunt nemulțumiți de această contradicție. Însă, dacă vreuna dinte părți răcește relațiile de la ora actuală, acest lucru ar putea degenera foarte rapid. Mai mult decât atâr, nici China și nici Japonia nu sunt dispuse la o conciliere a Coreii de Sud cu Coreea de Nord, care este acum armată nuclear. Oricum, situația din Peninsula Coreeană este mult mai periculoasă decât apreciază unii optimiști.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...