Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Guvernul a aprobat, recent, hotărârea pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2024-2027, regulile de acordare, modalitatea şi frecvenţa măsurilor de sprijin, precum şi instituţiile responsabile.
Românii din categorii defavorizate primesc, anul acesta, ajutoare alimentare. În anul 2024, sprijinul material sub formă de pachete cu alimente este în cuantum de maxim 125 lei și se acordă o dată la 6 luni, următoarelor categorii de persoane defavorizate:
a) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;
b) membrii familiilor beneficiare de ajutor pentru familia cu copii acordată în baza Legii nr. 196/2016 cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă stabilite în urma anchetelor sociale efectuate la nivelul unităților administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința.
Identificarea categoriilor de destinatari finali se realizează de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin grija entităţilor aflate sub autoritatea, în coordonarea sau în subordinea acestuia precum și de unitățile administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința pentru persoanele fără adăpost.
Unitățile administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința destinatarii finali distribuie pachetele cu alimente către aceștia Pachetele cu alimente se ridică personal de către destinatarii finali de la centrele de distribuire, stabilite de reprezentantului legal al unității administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința, pe baza actului de identitate sau a documentului eliberat de unitatea administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința și care atestă identitatea destinatarului, prin mijloacele stabilite de către acesta. Ridicarea personală a ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de alimente de către destinatarii finali.
Pentru destinatarii finali nedeplasabili, unitățile administrației publice în a cărei rază teritorială își au domiciliul sau reședința au obligația de a asigura serviciul de livrare a pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...