Miniștrii Energiei din cele opt state membre ale OPEC+ vor aproba, probabil, o nouă creștere a producției începând din luna mai, au declarat surse din cadrul grupului de producători pentru Reuters.
Se preconizează o majorare a producția cu 135.000 de barili pe zi în luna mai și, dacă sursele Reuters au dreptate, va fi a doua creștere lunară în cadrul planului de suspendare reducerilor masive de producție implementate încă din 2022.
Presiuni asupra membrilor care au depășit cotele
În paralel, OPEC+ pune presiune pe alți producători care și-au depășit obiectivele de producție, cerându-le să reducă temporar producția pentru a compensa excesul din lunile anterioare.
O sursă din cadrul OPEC+ a declarat că reuniunea are scopul de a analiza planurile unor membri care intenționează să efectueze reduceri suplimentare ale producției pentru a echilibra depășirile cotelor alocate. Alte două surse au afirmat că strategia grupului de reducere treptată a restricțiilor privind producția de petrol va rămâne neschimbată pentru luna mai.
Măsuri pentru susținerea pieței petrolului
Toate sursele au solicitat anonimatul din cauza sensibilității subiectului. Până în prezent, OPEC nu a oferit un comentariu oficial către Reuters.
OPEC+ a redus producția cu 5,85 milioane de barili pe zi, echivalentul a aproximativ 5,7% din oferta globală. De la începutul anului 2022, grupul a adoptat o serie de măsuri pentru a susține piața petrolului.
Un comitet ministerial din cadrul OPEC+, care are autoritatea de a recomanda modificări ale politicii de producție, urma să se reunească pe 5 aprilie. Totuși, o sursă a declarat că această întâlnire ar putea avea loc tot joi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...
Leul a avut o evoluție ușor...
România a finalizat cu succes...
Valul de căldură se intensifică...
Banca Transilvania listeaza la...