Decizie anti-știință a Statelor Unite! Procedura a fost demarată
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Trump a îndeplinit o promisiune
Trump a îndeplinit o promisiune
Statele Unite au demarat procesul formal de retragere din Acordul Climatic de la Paris, a anunțat secretarul de Stat american Mike Pompeo, după ce președintele Donald Trump a confirmat, luna trecută, această intenție a administrației sale, relatează agențiile de presă. 

Statele Unite devin, astfel, prima țară din lume care se dezangajează de acest acord semnat de 197 de state. ”A venit momentul când trebuie să părăsim Acordul de la Paris”, declara, în 2017, președintele republican. ”Am fost ales să-i reprezint pe locuitorii din Pittsburgh, nu Parisul”, adăuga liderul de la Casa Albă. Retragerea din acord va dura aproximativ un an, iar dacă va fi completată, decizia va intra în vigoare după alegerile care vor avea loc în 2020.

Conservatorii americani au salutat anunțul. Dar președinta Camerei inferioare a Congresului SUA, Nancy Pelosi, a denunțat ”o nouă decizie anti-știință, prin care viitorul planetei noastre și al copiilor noștri este abandonat la voia întâmplării”.

Citește și Climă. Giganții petrolieri și-au golit buzunarele pentru a pune bețe în roate

Motivul oficial al retragerii este că, în opinia Washingtonului, acest acord este incorect pentru Statele Unite, deși textul oferă tuturor semnatarilor dreptul de a-și stabili singuri obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Într-un comunicat, Pompeo a invocat ”restricțiile economice incorecte impuse muncitorilor, întreprinderilor și contribuabililor americani”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel