Decizie REVOLUȚIONARĂ a companei Sony. A renunțat TOTAL
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Este abia începutul
Este abia începutul
Sony intenționează să renunțe definitiv la muncitori, care vor fi înlocuiți, în totalitate, cu roboți la o fabrică de producție de televizoare din Malaezia, a declarat pentru Financial Times șeful companiei electronice, Kimio Maki. Potrivit estimărilor sale, un astfel de pas va reduce costurile la această uzină cu 70% până în 2023, comparativ cu 2018.

Pe lângă reducerea costurilor de producție, această măsură va îmbunătăți calitatea produselor, va răspunde mai prompt necesarul pieței, a adăugat Maki. E adevărat, nu vor fi concediați chiar toți angajații, va fi păstrat un număr mic de specialiști și mecanici. În ultimă instanță, și de roboți trebuie să aibă grijă cineva. 

În viitor, experimentul cu privire la automatizarea producției poate fi extins și la producția de smartphone-uri și aparate foto marca Sony. Tranziția către utilizarea roboților în producția de produse electronice de consum are loc ca parte a unei schimbări a strategiei companiei pe piața globală, ce presupune accent pe segmentul de aparatură electronică profesionistă. 

Grație acestei noi strategii, compania a reușit deja să crească marja de profit operațional de la 3,3% la 7,2% din 2018 până în 2020, în viitor acest indicator este de așteptat să crească la 10%.

În era dezvoltării tehnologiei moderne, trecerea de la munca manuală la robotizare este doar o chestiune de timp. În ciuda automatizării anumitor lanțuri de producție în multe fabrici și fabrici, nu s-a vorbit până acum despre înlocuirea completă a oamenilor cu roboți. Totuși, robotizarea completă a producției este atât de rea?

Citește și Scrisoarea de ADIO a lui Jeff Bezos: ”Să nu acceptați așa ceva”

Pe de o parte, introducerea roboților industriali înseamnă pierderea locurilor de muncă pentru populația ocupată în sector. Astfel, fiecare robot nou reduce în medie 1,6 locuri de muncă. Potrivit Oxford Economics, roboții vor „fura” aproximativ 20 de milioane de locuri de muncă de la oameni până în 2030.

Pe de altă parte, pandemia de coronavirus a arătat relevanța tranziției la forța de muncă automatizată. În plus, futuristii prezic că introducerea roboților în profesii simple îi va împinge pe oameni să se recalifice la altele mai complexe și extrem de inteligente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel