Pe lângă reducerea costurilor de producție, această măsură va îmbunătăți calitatea produselor, va răspunde mai prompt necesarul pieței, a adăugat Maki. E adevărat, nu vor fi concediați chiar toți angajații, va fi păstrat un număr mic de specialiști și mecanici. În ultimă instanță, și de roboți trebuie să aibă grijă cineva.
În viitor, experimentul cu privire la automatizarea producției poate fi extins și la producția de smartphone-uri și aparate foto marca Sony. Tranziția către utilizarea roboților în producția de produse electronice de consum are loc ca parte a unei schimbări a strategiei companiei pe piața globală, ce presupune accent pe segmentul de aparatură electronică profesionistă.
Grație acestei noi strategii, compania a reușit deja să crească marja de profit operațional de la 3,3% la 7,2% din 2018 până în 2020, în viitor acest indicator este de așteptat să crească la 10%.
În era dezvoltării tehnologiei moderne, trecerea de la munca manuală la robotizare este doar o chestiune de timp. În ciuda automatizării anumitor lanțuri de producție în multe fabrici și fabrici, nu s-a vorbit până acum despre înlocuirea completă a oamenilor cu roboți. Totuși, robotizarea completă a producției este atât de rea?
Citește și Scrisoarea de ADIO a lui Jeff Bezos: ”Să nu acceptați așa ceva”
Pe de o parte, introducerea roboților industriali înseamnă pierderea locurilor de muncă pentru populația ocupată în sector. Astfel, fiecare robot nou reduce în medie 1,6 locuri de muncă. Potrivit Oxford Economics, roboții vor „fura” aproximativ 20 de milioane de locuri de muncă de la oameni până în 2030.
Pe de altă parte, pandemia de coronavirus a arătat relevanța tranziției la forța de muncă automatizată. În plus, futuristii prezic că introducerea roboților în profesii simple îi va împinge pe oameni să se recalifice la altele mai complexe și extrem de inteligente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
ONRC a comparat datele cu prima...
Explicații oferite de...
Meta Platforms a anunțat lansarea celei mai recente...
Revenirea la tarife vamale – un...
Capitalizarea Bursei de Valori...
Care este adevărata corelație între cele două metale...
Musk și-a exprimat public...
Guvernul de la Paris analizează...
Grupaj de știri.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Vremea nefavorabilă va afecta aproape toate zonele țării.
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...