Declarație ȘOCANTĂ. Cercetătorii din Florida au spus ADEVĂRUL
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O echipă de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Scripps din Florida a descoperit o mutaţie genetică la coronavirusul SARS-CoV-2
O echipă de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Scripps din Florida a descoperit o mutaţie genetică la coronavirusul SARS-CoV-2
O echipă de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Scripps din Florida a descoperit o mutaţie genetică la coronavirusul SARS-CoV-2 care îi sporeşte semnificativ capacitatea de a infecta celulele, potrivit unui comunicat al instituţiei citat de EFE.

Virusologa Hyeryun Choe, principala autoare a studiului, a declarat că a putut determina în celulele de cultură că prin această mutaţie "virusul devine mult mai contagios". Această mutaţie denumită D614G sporeşte de între 4 şi 5 ori numărul, sau densitatea particulelor virale infecţioase (denumite virioni), care prezintă pe înveliş spicule glicoproteice proeminente, ce formează coroana virusului.

Vremea caldă frânează coronavirusul? Experții explică

Aceste spicule glicoproteice, care dau aspectul de coroană sferică virusului, îl ajută să infecteze cu ajutorul receptorilor celulari ACE2.

Potrivit comunicatului Institutului de Investigaţii Scripps, cu sediu în Jupiter (sud-estul din Floridei), varianta virusului SARS-CoV-2 care a circulat în primele infecţii nu prezenta mutaţia D614G, care acum este versiunea dominantă în marea parte a lumii.

Potrivit lui Michael Farzan, coautor al cercetării şi copreşedinte al Departamentului de Imunologie şi Microbiologie al Scripps, niciuna dintre secvenţele virusului SARS-CoV-2, depozitate în baza de date ale GenBank nu are această mutaţie.

În martie, mutaţia deja apărea în 4 mostre, iar în luna mai era prezentă în 70 % dintre mostre, potrivit cercetătorului american.

Choe şi Farzan, care au realizat studiul pe un virus inofensiv creat special pentru a produce proteine cheie ale coronavirusului, avertizează că va fi nevoie de studii epidemiologice suplimentare pentru a verifica dacă eficacitatea contagierii celulelor se produce şi în lumea reală.

Ambii cercetători studiază coronavirusul de aproape 20 de ani, când a izbucnit primul focar de SARS, iar în 2003 au fost printre primii care au descoperit că acest virus se foloseşte de receptorii celulari ACE2, cum face şi SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel