Declarația lui Elon Musk de la primul summit privind siguranța inteligenței artificiale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Marea Britanie a publicat miercuri "Declarația de la Bletchley", o colaborare între 28 de țări, Statele Unite și China, menită să stimuleze eforturile globale de cooperare în ceea ce privește siguranța inteligenței artificiale (AI).

Elon Musk a declarat miercuri că la evenimentul inaugural destinat inteligenței artificiale ”AI Safety Summit” din Marea Britanie se dorește înființarea unui mediator care să supravegheze companiile care dezvoltă inteligența artificială și să tragă un semnal de alarmă în cazul în care acestea au motive de îngrijorare.

"Ceea ce urmărim cu adevărat aici este să stabilim un cadru de înțelegere, astfel încât să existe cel puțin un arbitru, unul independent, care să poată observa ceea ce fac companiile de vârf din domeniul inteligenței artificiale și care să tragă un semnal de alarmă dacă există îngrijorări", a declarat antreprenorul miliardar reporterilor la Bletchley Park, locul unde a avut loc summitul, conform Reuters.

"Nu știu exact care sunt neapărat regulile, dar trebuie să începem cu o perspectivă înainte de a începe supravegherea", a spus Musk.

Comentariile lui Musk au fost făcute după ce Marea Britanie a publicat o declarație semnată de 28 de țări și de Uniunea Europeană, care a stabilit o agendă în acest sens, axată pe identificarea riscurilor legate de inteligența artificială care reprezintă o preocupare comună, pe dezvoltarea înțelegerii științifice a acestora și pe elaborarea de politici transnaționale pentru a le atenua.

"Cred că există o mare îngrijorare în rândul oamenilor din domeniul inteligenței artificiale că guvernul se va cam grăbi cu regulile, înainte de a ști ce să facă", a spus Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel