Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Sindicatul Unit TAROM (SUT) suspendă protestul anunţat pentru ziua naţionala a României -1 Decembrie, ca urmare a declaraţiei ministrului Transporturilor privind exceptarea companiei de la prevederile "legii austerităţii".
"Prin anunţul făcut public de către dl. Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, referitor la exceptarea companiei TAROM de la prevederile Legii 296/2023, legea austerităţii, coroborat cu acţiunile întreprinse de conducerea TAROM sub aprobarea Consiliului de Administraţie, Sindicatul Unit TAROM (SUT) suspendă protestul anunţat pentru ziua naţionala a Romaniei -1 Decembrie 2023. În vederea respectării drepturilor legale ale membrilor de sindicat, angajaţi ai companiei TAROM, Sindicatul îşi rezervă dreptul prevăzut de legislaţie de a folosi toate formele de protest în situaţia în care compania nu va fi exceptată de la legea austerităţii, iar drepturile angajaţilor vor fi afectate", se menţionează într-un comunicat al SUT.
Membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT) atenţionaseră, în urmă cu o săptămână, că, începând cu data de 1 decembrie, nu vor mai ridica niciun avion de la sol, dacă nu va fi exceptată compania de la prevederile Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare.
"În situaţia în care TAROM nu va fi exceptată de la prevederile acestei Legi a "ruşinii naţionale" iar alte companii cu capital majoritar de stat, dar care nu lucrează neapărat într-o piaţă concurenţială vor fi exceptate, noi, membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT), începând cu 1 decembrie 2023, piloţi, însoţitori de bord, mecanici de aviaţie, personal operativ de sol nu vom mai ridica niciun avion de la sol", se menţiona într-un comunicat al sindicatului.
Două zile mai târziu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că ministerul va propune aprobarea în Guvern a unui memorandum, pentru a opri grevele la CFR SA şi TAROM.
"De exemplu, o să promovez un memorandum legat de TAROM, pentru că TAROM-ul este pe piaţă liberă. Aici nu poţi să ai îngrădiri de tipul companiilor sau instituţiilor de stat, şi e normal să fie exceptate toate acestea, dar vor fi exceptate - fie că vorbim de CFR, metrou sau TAROM, companii aflate pe pierdere - vor fi exceptate dacă până la sfârşitul anului 2024 se obligă să ia decizii de eficientizare în interiorul companiilor, eficientizare a activităţii lor, că vorbim de TAROM sau că vorbim de CFR. Doar în forma asta se vor aproba aceste memorandumuri", a subliniat ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...