Deficit de vitamina D, forme GRAVE de COVID: Risc de 14 ori mai MARE. Legătura descoperită acum
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Vitamina D, nou studiu în Israel
Vitamina D, nou studiu în Israel
Deficitul de vitamina D în organism și riscul de a face o formă gravă de COVID este în continuare un subiect foarte dezbătut.

Beneficiile vitaminei D împotriva COVID-19 ar fi mai mult decât un mit. Cercetătorii israelieni de la Universitatea Bar-Ilan au prezentat, împreună cu o echipă medicală din cadrul Centrului Medical Galileea, noi date prin care au demonstrat o relație clară între deficitul de vitamina D și rata mortalității din cauza formelor grave de COVID-19.

Rezultatele cercetătorilor sunt cu atât mai relevante, cu cât aceștia au evaluat și cantitatea de vitamina D, prezentă organism înainte de a fi infectați, ceea ce conduce la rezultate mult mai precise comparativ cu cele care măsoară nivelul de vitamina D începând cu momentul internării în spital, scrie publicația de specialitate EurekAlert.

Potrivit studiilor precedente, prezența infecției în organism poate reduce nivelul de vitamina D, așa că cercetătorii au decis să verifice în fișele medicale ale pacienților pozitivi cu COVID care era nivelul de vitamina D în perioada de dinaintea infectării. La experiment au participat 1.176 de pacienți.

Astfel, examinând fișele medicale vechi de până la 2 ani înainte de apariția bolii COVID-19, cercetătorii au reușit să demonstreze...

Citește tot articolul pe Radio DCNews

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel