Deficitul bugetar al SUA a depăşit 1.000 miliarde de dolari
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Experții se așteaptă la un excedent în septembrie
Experții se așteaptă la un excedent în septembrie
Deficitul bugetar al SUA a urcat cu 169 miliarde de dolari, la 1.067 miliarde de dolari în primele 11 luni din acest an fiscal, deoarece cheltuielile au crescut mai mult decât veniturile obţinute din colectarea taxelor

Departamentul Trezoreriei din SUA a raportat că deficitul bugetar în august a totalizat 200 miliarde de dolari, comparativ cu 214 miliarde de dolari în august 2018. Analiştii se aşteptau ca deficitul să ajungă luna trecută la 195 miliarde de dolari.

Cheltuielile federale au scăzut cu 1% în august, la 428 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 4%, la 228 miliarde de dolari.

Experţii se aşteaptă la un excedent în septembrie, ceea ce ar putea duce la scăderea uşoară a deficitului pe 2019 sub nivelul de 1.000 de miliarde de dolari.

Citește și Avertisment Fitch: Riscurile la adresa finanțelor publice se amplifică în România

Autorităţile estimează că în acest an deficitul bugetar se va situa la 960 miliarde de dolari, faţă de 779 miliarde de dolari în urmă cu un an. De asemenea, deficitul bugetar ar urma să depăşească 1.000 de miliarde de dolari în 2020 şi să nu scadă sub acest nivel în următorul deceniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel