Dimineață de infarct. Degringoladă pe piața criptomonedelor
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Gigantul Crypto Binance
Gigantul Crypto Binance
Prețurile criptomonedelor listate pe Coinbase Global Inc. și pe CoinMarketCap.com, un furnizor popular de date, au luat-o razna pentru scurt timp marți, multe jetoane înregistrând câștiguri astronomice care au făcut ca utilizatorii să se bucure de câștiguri uriașe, iar alții să se întrebe ce s-a întâmplat. 

Problema a fost rezolvată, a precizat CoinMarketCap.com într-o declarație. Coinbase, cea mai mare bursă de criptomonede din SUA, a spus același lucru pe Twitter, menționând că tranzacționarea nu a fost afectată. Câteva minute mai târziu, Coinbase a declarat că încă investighează dificultățile legate de prețul activelor și de tranzacțiile din Coinbase Wallet, care permite clienților să își gestioneze activele criptografice. Niciuna dintre companii nu a oferit o explicație a ceea ce a mers prost. 

"Toată lumea se conectează la aceste perturbări, deci, în măsura în care toți folosesc aceeași sursă de date, și astfel, atunci când există o problemă și prețurile sunt foarte scăzute, acest lucru poate crea un comportament de turmă pentru a conduce deciziile de investiții", a declarat Rosario Ingargiola, fondator al Bosonic, o platformă pentru compensare și decontare criptografică.

Defecțiunile tehnice afectează de mult timp lumea criptomonedelor, multe burse având adesea probleme în procesarea tranzacțiilor în perioadele de activitate comercială ridicată. Caracteristica anonimatului, care a fost un argument de vânzare încă de la dezvoltarea criptomonedelor, a îngreunat, de asemenea, rezolvarea problemelor create de hackeri și a furturilor. 

Primul SMS din lume, scos la licitație sub forma unui NFT

Criptomonedele se pregătesc pentru IARNĂ. Află NOI DETALII

Previziuni. 2022 va fi anul CRIPTOMONEDELOR. Dar cu surprize

"Nu am găsit încă nicio dovadă care să sugereze că defecțiunea de astăzi a fost cauzată de o parte externă", a precizat CoinMarketCap.com într-o declarație, în timp ce mulți pe Twitter au speculat că site-ul a fost piratat. CoinMarketCap.com este deținut de Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume.

Coinbase a declarat anterior într-un alt mesaj pe Tweeter că unii clienți au văzut valori umflate pentru activele cripto "netranzacționabile" și că este vorba de o problemă de afișare. Cu toate acestea, clienții distribuiau online capturi de ecran ale câștigurilor și ale soldurilor lor crescute brusc.   

CoinMarketCap a făcut glume despre această problemă în feed-ul său Twitter, în timp ce unii utilizatori au spus că aproape au avut un "atac de cord" când au văzut prețurile anormale. Unii au glumit, de asemenea, că prețurile umflate arătau unde vor fi criptomonedele în anul 2026.

Nu toată lumea a considerat că defecțiunea a fost amuzantă. 

"Dacă se va continua să se întâmple așa ceva, oamenii vor merge în altă parte pentru date", a declarat Aaron Brown, un investitor cripto care scrie pentru Bloomberg Opinion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel