Deloitte, estimare: Băncile italiene închid 27% din oficii

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Băncile italiene vor reduce drastic numărul filialelor / Foto: Unsplash
Băncile italiene vor reduce drastic numărul filialelor / Foto: Unsplash
Numărul de oficii bancare din Italia ar urma să scadă de la 22.000 anul trecut, până la aproximativ 16.000 în 2029, pe măsură ce clienţii vor adopta serviciile de tip digital banking, a estimat miercuri firma de consultanţă Deloitte, transmite Reuters.

Într-un raport cu privire la progresele băncilor în domeniul digital, Deloitte a estimat că peste şapte ani rata de penetrare a serviciilor de tip digital banking în Italia va ajunge la 60%, de la 45% în 2022.

Pe baza unui scor propriu intitulat Digital Banking Maturity (DBM), firma de consultanţă Deloitte a clasat băncile italiene pe o scară care variază între 'digital latecomers'(-întârziaţi digitali-nr.) şi 'digital champions'(-campioni digitali-nr.).

Pe ansamblu, scorul DBM general al băncilor italiene s-a îmbunătăţit, faţă de precedentul clasament din 2018, în condiţiile în care două bănci, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost incluse în rândul campionilor digitali. Deloitte a precizat că acest lucru se datorează unei game extinse de servicii digitale pe care clienţii le consideră relevante precum şi unei experienţe digitale mai bune pentru utilizatori decât în cazul băncilor rivale.

"Campionii digitali au de asemenea performanţe financiare mai bune, cu un randament al fondurilor proprii mai mare cu 1,5 puncte procentuale faţă de alţi jucători", subliniază Manuel Pincetti, partener la Deloitte.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 şi către mii de companii din sectorul privat. 

Citește și:

Băncile italiene, avertizate. Experții americani au văzut pericolul

Băncile italiene riscă se se confrunte cu o creştere a creditelor neperformante (NPL) şi cu presiuni asupra veniturilor şi lichidităţilor, din cauza situaţiei de urgenţă provocate de epidemia de coronavirus (Covid-19), care este aşteptată să ducă la recesiune, a avertizat joi agenţia americane de evaluare financiară Moody's.

Anul acesta, economia Italiei ar urma să se contracte cu 0,5%, faţă de un avans de 0,5% previzionat anterior, arată estimările Moody's, care atrage atenţia că dificultăţile economice ar putea duce la o creştere a creditelor neperformante şi ar putea face mai dificilă planificata vânzare a NPL.

Într-un document al Comisiei Europene consultat de Reuters, se estimează că Italia şi Franţa riscă să înregistreze în primul trimestru din 2020 recesiune tehnică, din cauza efectelor epidemiei de coronavirus.

"Profitabilitatea băncilor va fi sub presiune din cauza activităţii de creditare mai slabe, a reducerii tranzacţiilor care generează taxe şi comisioane, şi a costului creditului mai ridicat. Actualele condiţii dificile de pe piaţă vor forţa probabil băncile să-şi amâne temporar programele de finanţare", se arată în raportul Moody's. Instituţia avertizează că "aceste evoluţii, combinate cu suspendarea plăţii ratelor la creditele ipotecare, vor pune presiune asupra rezervelor financiare". Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Donald Trump
Contabil
Euro și lei / Foto: Oana Pavelescu
Militar ucrainean / Foto: Serhii Nuzhnenko / Radio Europa Liberă
Foto: Pexels.com
Portul Constanța
Familie plateste cumparaturile la casă

România nu mai este pe primul loc la inflație

România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...

Reguli noi pentru transportatori
Petrol / sursa: Freepik.com
Warren Buffett / FOTO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063827483686&sk=photos_by

Warren Buffett, Oracolul din Omaha, dezvăluie unde a greșit

Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...

Janusz Bugajski, Senior Fellow la Jamestown Foundation din Washington DC
Știri false / Foto: Freepik
Tractorist / Foto: Freepik
Lucrător
Spațiu / FOTO: Wikipedia

Spațiul devine din ce în ce mai aglomerat pentru Elon Musk

Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...

Câmp petrolier / FOTO: Freepik

OPEC+ riscă să piardă controlul asupra pieței petrolului

OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...

Amgen / FOTO: Site-ul oficial al companiei

Amgen investește 200 milioane $ în India, ”farmacia lumii”

Producătorul american de medicamente deschide un centru...

Starlink / Foto: Starlink / Flickr

Kievul spune că lucrează la o ”alternativă” la Starlink

Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...

Euro / sursa foto: Freepik.com
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Alibaba

pixel