Delta Siretului – un paradis verde „inventat” de... o afacere de succes: ZagaZaga Resort
Autor: Andreea Craciun | 27 iun, 12:18
Zaga Zaga, Delta Siretului
Zaga Zaga, Delta Siretului
Ceea ce nici nu exista pe harta turistică până acum 6 ani este astăzi unul dintre cele mai căutate resorturi din România, în minunata Deltă a Siretului. Un adevărat paradis terestru poate fi vizitat acum, foarte aproape de Focșani, unde regula de bază este conservarea naturii, pe o suprafață de aproape 90 de hectare. Aici se ajunge în primul rând pentru relaxare, pentru activități în aer liber și pescuit sportiv, dar... se lasă mașina la intrare! Totul este 100% natural și în deplină armonie cu natura, de la mâncarea produsă în fermele proprii, până la transportul făcut doar cu trăsuri trase de cai sau cu bărci, prin această adevărată rervație naturală privată.

Complexul ZagaZaga este destinația perfectă pentru festivaluri, petrecerea timpului liber și vacanțe reușite. Deja este căutat de sute de turiști, în fiecare săptămână, cu precădere în weekend, fiind un concept unic în România, prin îmbinarea perfectă între cadrul natural nealterat și confortul maxim pe care-l oferă camerele din mijlocul sălbăticiei. Cazarea se face în natură... dar în condiții de lux, la standarde turistice internaționale.

Cum a-nceput povestea de succes

Cu șase ani în urmă, au fost amenajate aici două ferme piscicole, una de sturioni și una de păstrăv. Cererea tot mai mare, venită din partea clienților care au apreciat și zona verde din jurul celor două ferme i-a făcut pe investitori să se extindă și să creeze un nou concept de business: Resortul ZagaZaga. Un vis a devenit realitate, iar astăzi, cele aproximativ 90 de hectare de natură primitoare din Delta Siretului includ un ansamblu de case de vacanță construite de-a lungul malurilor râului, bungalouri și spații create pentru evenimente private, iar noutatea din această vară este piscina și un restaurant construit în imediata apropiere a acesteia.

„Resortul a fost deschis în iunie 2018. În primul rând, este un complex cu un concept unic. Nu se intră cu mașina. Turiștii se pot deplasa până la spațiile de cazare cu trăsuri trase de cai sau cu bărcuțe. Toate produsele sunt din ferma noastră, mesele pe bază de pește sunt 100% naturale. Este un concept verde, ecologic”, explică Bogdan Luca, managerul resortului ZagaZaga.

Raiul pescarilor și activități pentru toată familia

Cei care sunt în căutarea îmbinării perfecte dintre pescuit și activități pentru restul membrilor familiei, găsesc oferta ideală la ZagaZaga Resort. „Organizăm și competeții de pescuit catch&release. În această toamnă vom organiza mai multe astfel de competiții, în luna noiembrie”, explică Bogdan Luca. Cei care nu pescuiesc își petrece timpul la înot și la plajă, în baza de agrement din Delta Siretului. Piscina este, de asemenea, un concept unic, prin așezarea în spațiu și design. Este amplasată chiar pe malul lacului, astfel încât să creeze o iluzie optică: pare că apa recirculată a piscinei se varsă direct în lac. Proiectul a fost finanțat cu ajutorul CEC Bank, pentru a deveni una dintre principalele atracții de agrement din România.

La ZagaZaga Resort se poate ajunge foarte ușor. Complexul este situat la o distanță de 200 de kilometri față de București și numai 20 de kilometri față de Focșani. „La noi se ajunge pe drumul dintre Focșani și Tecuci, iar cei care vin cu mașina se pot orienta în funcție de indicatoare”, explică managerul. Cei care ajung aici au parte atât de liniștea din mijlocul sălbăticiei, cât și de toate conexiunile cu civilizația – internet, televizor, etc. - și pot alege între camere în căsuțe plutitoare cu propriul ponton, bungalouri și... corturi. Dar nu orice fel de corturi, ci „iurte” cu aer condiționat și confortul unei camere de hotel.

„Avem 52 de bungalouri și căsuțe plutitoare, la care adăugăm 26 de iurte. La final de săptămână, complexul este mereu plin de turiști, români și străini. Capacitatea de cazare este de 147 de adulți, fără iurte, respectiv 200 de turiști, dacă adăugăm copiii. Media înnoptărilor este de două-trei nopți. Anul viitor vrem să dublăm numărul de locuri de cazare, cu noi bungalouri”, mai spune managerul. Iurtele sunt corturi foarte mari, poziționate pe o platformă de lemn, la circa 120 cm deasupra solului, concepute pentru o familie cu doi adulți și doi copii. Au toate facilitățile, inclusiv aer condiționat, dar fără toalete și dușuri, care sunt în exterior. Prețurile sunt între 280 de lei – în timpul săptămânii - și 350 de lei - în weekend -, pentru o noapte de cazare într-un bungalou sau o căsuță plutitoare. Camerele sunt clasificate la trei stele.

”Activitățile care se pot face în cadrul resortului sunt foarte multe: aventura park, plimbări cu bărcuțele, trasee cu bărci cu motor, pe canale, de acum este și piscină. Fiecare bungalou are pontonul propriu, de unde se și poate pescui.”

Bogdan Luca, managerul ZagaZaga Resort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

România trece la raționalizarea apei din cauza secetei

 Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) spune că...

Buncărul care rezistă unui ATAC NUCLEAR

Un complex de rachete Atlas-F dezafectat, care poate...

WhatsApp aduce noi MODIFICĂRI! Ce o să puteți face

WhatsApp îți va permite să te conectezi „pe invizibil”.

Oficial sindical german: Industria riscă să intre în colaps

Cele mai importante industrii germane s-ar putea intra...

Petre Daea se întoarce la Ministerul Agriculturii - Surse

Partidul Social Democrat decide miercuri, 5 iulie,...

Crossuri externe