Depozitarul Central distribuie sumele aferente Cuponului 3 pentru obligațiunile Libra Internet Bank
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Calcule
Calcule
Distribuirea acestor sume se face prin intermediul serviciului național de plăți gestionat de Depozitarul Central.

Începând de luni, Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente Cuponului 3 pentru obligațiunile emise de Libra Internet Bank S.A. 

Emitentul va plăti obligatarilor, cei înregistrați în registrul special al obligatarilor până la data de 16 septembrie 2024, sumele aferente dobânzii Cuponului 3. Fiecare obligațiune va aduce titularului o valoare de 4.320,83 euro.

Cum se încasează sumele

Obligatarii își pot încasa sumele aferente Cuponului 3 prin intermediul conturilor de fonduri dedicate ale Participanților la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S. Aceasta este o metodă rapidă și eficientă de decontare, care facilitează accesul investitorilor la fondurile cuvenite.

În cazul în care un obligatar nu are un cont deschis la un Participant în sistemul RoClear, plata se va face prin transfer bancar, pe baza solicitărilor scrise transmise de către aceștia.

Dividende pentru acționarii Alcom S.A.

Tot în perioada 30 septembrie 2024 - 29 septembrie 2027, Depozitarul Central va distribui și dividendele pentru acționarii Alcom S.A. (simbol ALCQ). Valoarea brută a dividendului pe acțiune este de 5,80009022 lei, conform comunicatului oficial.

Acționarii care vor beneficia de aceste dividende sunt cei înregistrați în registrul emitentului la data de 17 septembrie 2024. Plata efectivă a dividendelor începe de luni, 30 septembrie 2024.

Modalități de plată a dividendelor

Pentru acționarii care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central, dividendele vor fi distribuite direct prin intermediul acestora. Astfel, cei care au un cont deschis la un Participant vor putea accesa rapid sumele cuvenite.

Pentru acționarii care nu au un cont deschis la un Participant al sistemului RoClear, există două variante de plată: prin transfer bancar, în baza unei solicitări transmise către emitent, sau în numerar, la ghișeele Banca Transilvania din toată țara. Această diversificare a opțiunilor de plată asigură flexibilitate și accesibilitate pentru acționari.

Distribuirea Cuponului 7 pentru obligațiunile Bittnet Systems

În aceeași zi, 30 septembrie, Depozitarul Central va distribui și sumele aferente Cuponului 7 pentru obligațiunile emise de Bittnet Systems S.A. (simbol BNET26E). Valoarea dobânzii pentru fiecare obligațiune este de 2,25 euro.

Obligatarii înregistrați în registrul special până la data de 16 septembrie 2024 sunt eligibili pentru a primi aceste sume. La fel ca în cazul obligațiunilor Libra Internet Bank, obligatarii care sunt clienți ai unui Participant la sistemul Depozitarului Central își pot încasa sumele de bani direct prin intermediul acestuia.

Soluții de plată pentru obligatarii Bittnet Systems

Pentru cei care nu dețin un cont deschis la un Participant în cadrul sistemului RoClear, plata se va efectua prin transfer bancar, pe baza solicitărilor transmise. Aceasta asigură accesibilitatea fondurilor pentru toți deținătorii de obligațiuni, indiferent de modalitatea de decontare preferată.

Cadru legislativ și proceduri de distribuire

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor și a altor sume cuvenite deținătorilor de valori mobiliare, Depozitarul Central a devenit intermediarul principal în procesul de distribuire a dividendelor și obligațiunilor. Astfel, toate sumele aferente acestora sunt gestionate prin intermediul sistemului de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central.

Acest cadru legislativ modernizat a simplificat și standardizat procedurile de distribuire a dividendelor și a altor plăți către investitori, asigurând transparență și eficiență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fed
Inteligență artificială / sursa foto: Freepik.com
Tancuri în Piața Roșie / Foto: Kremlin.ru
Ministerul Finanțelor
Foto: Pexels.com
Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/persoana-om-purtand-manu-i-din-plastic-5779375/
Lei / sursa foto: Freepik.com
Orez / sursa foto: Freepik.com
Vouchere sociale
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Whatsapp / sursa foto: Freepik.com

WhatsApp va face schimbări așteptate de utilizatori

Aplicația de mesagerie a pregătit numeroase schimbări...

Energie eoliană / Foto: Freepik

Cum profită România de furtunile din ultimele zile

Furtunile din ultimele zile au și o parte pozitivă și...

foto: pexels.com
CFR Călători

Facilități la transportul cu trenul pentru studenți

Studenţii în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculaţi...

Panouri fotovoltaice
Munții Alpi / FOTO: Wikipedia

Elveția și Italia, nevoite să își modifice granițele

Este un efect neprevăzut al schimbărilor climatice. 

Din China / FOTO: Freepik
Benzinărie / FOTO: Freepik

Benzina și motorina, mai ieftine la început de săptămână

O veste bună pentru români, mai ales într-o zi ploioasă,...

Toamnă
Oameni pe stradă / Freepik
Calcule
Marea Britanie / sursa foto: Freepik.com / wirestock

„Sfârșitul unei ere” în Marea Britanie

Este o premieră pentru un stat membru al G7.

Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness

Este oficial. De mâine, valoarea acestor tichete va crește

Aceasta este a doua majorare din acest an, după ce, în...

Bursă / Sursa foto: Freepik.com

Indicatorul care prezice o recesiune iminentă

Inversarea curbei randamentelor constituie un fenomen...


pixel