Depozitele de gaz ale României, aproape pline

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Instalație de gaze
Instalație de gaze
Informaţii despre rezervele de gaze ale României. 

Depozitele de gaze erau pline, la începutul lunii octombrie, în proporţie de 99,72%, respectiv 2,861 miliarde metri cubi, ceea ce va face să nu fie probleme în aprovizionarea cu gaze la iarnă, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei, George Sergiu Niculescu.

"Vreau să vă spun că pe 9 octombrie aveam depozitele pline în proporţie de 99,72%, 2,861 miliarde metri cubi. O cantitate de gaze naturale care cu siguranţă ne asigură confortul pentru a declara public că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze naturale, retorică pe care am auzit-o în fiecare debut de iarnă: vom rămâne în frig, nu vom avea gaze. România este pregătită să traverseze cu bine această iarnă", a afirmat Niculescu, la o conferinţă de profil.

 

Preţurile de referinţă la gaze pe piaţa din Europa depăşesc 40 euro MWh

 

Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut luni, după descoperirea unei scurgeri dintr-o conductă din regiunea Mării Baltice, ceea ce sporeşte temerile privind securitatea infrastructurii, înaintea iernii, transmite Bloomberg.

Luni dimineaţa, la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures la gaze naturale cu livrare în luna următoare au urcat cu 7,6%, la 41,15 euro pentru un Megawatt-oră (MWh).

Şi preţurile petrolului sunt în creştere, în contextul tensiunilor geopolitice, sporind temerile privind aprovizionarea. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' a crescut cu 3,28 dolari, ajungând la valoarea de 86,07 dolari, iar la bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna noiembrie a urcat cu 3,14 dolari, la 87,72 dolari.

De la începutul atacului surprinzător asupra Israelului al organizaţiei paramilitare Hamas declanşat sâmbătă, pe uscat, în aer şi pe mare, peste 700 de israelieni au fost ucişi şi 2.150 au fost răniţi, a anunţat armata israeliană într-un nou bilanţ publicat luni dimineaţa.

Duminică noaptea a fost detectată o scurgere suspectă dintr-o conductă din regiunea Mării Baltice, care uneşte reţelele dintre Finlanda şi Estonia, operatorii anunţând că investighează problema. Incidentul arată vulnerabilitatea infrastructurii submarine după exploziile de anul trecut de la gazoductul Nord Stream, aflat în apropiere. De asemenea, există temeri privind posibile întreruperi la facilităţile cheie de export din Australia, din cauza grevelor şi a lucrărilor de mentenanţă. Australia este unul din principalii producători mondiali de gaze naturale lichefiate (GNL). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com

pixel