Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
S-au înregistrat 175 voturi ''pentru'', 67 ''împotrivă'' şi 37 de abţineri.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 80/2001, vizându-se, printre altele, definirea clară a domeniului de aplicare, respectiv stabilirea de normative de cheltuieli pentru instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 şi la art. 2 alin.(1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, precum şi stabilirea expresă ca, prin hotărâre a Guvernului, să se poată aproba alte niveluri maxime, precum şi dispoziţii referitoare la aprobarea numărului de autoturisme pentru activităţi specifice.
Normative de cheltuieli
Potrivit prevederilor adoptate, cheltuielile de natura celor care fac obiectul acestei ordonanţe, cuprinse în bugetele Administraţiei Prezidenţiale, Senatului, Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, Secretariatului General al Guvernului, instituţiilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, precum şi ale autorităţilor cu atribuţii de reglementare se stabilesc prin normative proprii. Textul adoptat precizează că normativele de cheltuieli privesc acţiunile de protocol şi dotarea cu autoturisme.
Numărul de autoturisme pentru activităţile specifice desfăşurate de unele instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice centrale, întreprinderi publice, cu excepţia celor înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale sau la care acestea deţin acţiuni/participaţii majoritare, după caz, precum şi de unele institute naţionale de cercetare dezvoltare se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Numărul de autoturisme pentru activităţile specifice desfăşurate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, instituţiile publice din subordinea acestora şi întreprinderile publice înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale sau la care acestea deţin acţiuni/participaţii majoritare, după caz, se aprobă prin hotărâri ale autorităţilor deliberative", mai prevede textul adoptat.
Citește și Amenzi usturătoare! Farsele la 112 vor goli buzunarele ”glumeților”
În cazuri justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, instituţiile din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, care au achiziţionat autoturisme, pot fi abilitate să le transmită, pentru o perioadă determinată, în folosinţă gratuită altor instituţii sau autorităţi publice. Camera Deputaţilor este for decizional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...