Descoperire americană! Poate neutraliza toate variantele de SARS-CoV-2
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
În marile laboratoare din lume se caută leacuri, se caută formule, modalități de a pune, într-un fel sau altul capăt pandemiei, de a prelua controlul asupra virusului SARS-CoV-2, ce s-a dovedit, cel puțin până acum, imposibil de ucis. Sună banal și deja plictisitor, dar, în condițiile în care peste tot nu se vorbește decât despre tulpina delta și al patrulea val al pandemiei, orice descoperire completează încâlcitul puzzle al soluției ideale. 

Grație experimentelor efectuate pe șoareci de laborator, oamenii de știință americani au identificat un anticorp ce neutralizează în mod eficient aproape toate variantele cunoscute ale coronavirusului. Un material ce prezintă rezultatele muncii de cercetare a specialiștilor de peste Ocean a fost publicat în revista Immunity.

Pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 se răspândește pe planetă, apar din ce în ce mai multe tulpini ale acestuia. Oamenii de știință nu sunt absolut siguri că vaccinurile dezvoltate pe baza variantelor originale ale virusului vor funcționa la fel de bine cu versiunile lui mutante, așa că nu încetează să cerceteze diferiți anticorpi împotriva SARS-CoV-2.

Pentru a infecta o celulă, coronavirusul folosește proteină spike. Cu ajutorul receptorilor RBD, acesta se atașează la receptorul ACE2 și, prin el, se deplasează prin corpul uman. O modalitate de a combate virusul este de a opri proteina spike să se lege la ACE2. Acest lucru poate fi realizat, în special, prin așa-numiții anticorpi neutralizanți.

Într-un nou studiu, dedicat depistării unor astfel de anticorpi, medicii conduși de Michael Diamond de la Washington University din St. Louis au injectat în șoarecii de laborator receptoul RBD. Așteptănd ca organismul rozătoarelor să producă anticorpi la SARS-CoV-2, oamenii de știință au identificat 43 de astfel de anticorpi. 

Citește și COVID-19. Nivelul de anticorpi la vaccinați vs. convalescenți - STUDIU

Ulterior, experții americani au clarificat cum luptă acești anticorpi împotriva coronavirusului. Nouă dintrei cei mai eficienți au fost, ulerior, testați pe șoareci infectați cu varianta inițială a SARS-CoV-2. Acțiunea a doi dintre anticorpi a fost verificată pe cele mai răspândite variante ale virusului - alfa, beta, gamma, delta, kappa și yota, dar și pe altele. Iar cel mai bine s-a comportat anticorpul SARS2-38.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel