Despăgubiri. Cătălin Câmpeanu (ISF): Oamenii trebuie să știe că banii vin repede

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bani
Bani
EXCLUSIV
Secretarul general al ISF, Cătălin Câmpeanu, a vorbit de responsabilitatea autorităților, dar și de obiceiul nostru de a da vina pe alții, așteptând, totodată, să ne facă alții treburile, să ne rezolve problemele. Dar, a spus el, ”sunt lucruri pe care le putem face”.

DC Media Group, trust media din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Știri Diaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DC Sport, DCNews TV și Radio DCNews, a organizat marți, 22 octombrie 2024, Masa Rotundă cu tema ”CE (CINE) ÎI CONVINGE PE ROMÂNI SĂ NU-ȘI ASIGURE LOCUINȚELE”. La dezbatere au fost prezenți reprezentanții pieței asigurărilor-companii, brokeri, reglementatori, Guvern, Parlament, instituții cu atribuții în domeniu, autorități locale, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști. 

Este foarte important ca oamenii să știe că despăgubirile se acordă repede, că procesul este simplu, că există aplicații online. Problema este ca aceste informații să ajungă și la oameni”, a subliniat Cătălin Câmpeanu, Secretar general ISF în intervenția sa la conferință.

Ar trebui să fie capabil 

Potrivit aprecierilor sale, ”este foarte important să adaptăm mesajul și calea de comunicare către grupurile-țintă. La fel de important este și ca cei care fac această comunicare să fie bine pregătiți, să știe despre ce este vorba”. Cătălin Câmpeanu consideră că, în această privință autoritățile locale sunt cele care trebuie să remedieze această chestiune. Pentru că, a explicat vorbitorul, ”omul când vrea să-și plătească impozitele se duce la Primărie, iar persoana cu care interacționează ar trebui să știe bine ce este cu aceste plăți, inclusiv asigurările. Chiar dacă el nu o face, atenție, să-i faciliteze încheierea unei astfel de polițe. Ar trebui să fie capabil să facă acest lucru”, a precizat Secretarul general al ISF. 

Dar cine îi alege?

În același timp, Cătălin Câmpeanu a recunoscut că și-ar dori să vadă mai multă responsabilitate pentru ”ceea ce putem să facem noi înainte să arătăm ce pot face alții”. Este foarte ușor, a continuat el, ”să dăm vina pe politicieni. Dar cine îi alege? Ni-i aduce cineva de la Înalta Poartă, de la Bruxelles? Până la urmă este vorba despre responsabilitate socială”, a punctat vorbitorul. 

Ce înseamnă statul? 

”Ne-am învățat să dăm vina pe alții și ne-am învățat să așteptăm să vină alții să ne facă. Există această expresie: să vină statul. Ce înseamnă statul? Statul înseamnă tot niște oameni, într-o funcție, într-un minister, o autoritate. Sunt lucruri pe care le putem face. Și trebuie să spun că brokerii fac foarte multe din acest punct de vedere. În primul rând trebuie să ne gândim că o asigurare facultativă nu se vinde fără un PAD. Și atunci, procesul acesta de informare este atenuat puțin în cadrul încheierii unei polițe facultative și, într-adevăr, partea aceasta de educație financiară care se face prin intervenția distrubuitorilor este foarte importantă și noi o apreciem foarte mult. Ceea ce vreau să spun este că putem face puțin mai multe”, a spus Cătălin Câmpeanu. 

Aflați totul despre acest subiect urmărind întregul eveniment

 

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică auto / FOTO: Freepik

General Motors și-a eclipsat marii adversari

Producătorul auto din Detroit a publicat din nou...

Discuții, simulări, ipoteze / FOTO: Freepik
Christine Lagarde
FMI
O femeie vorbește la telefon în timp ce își încarcă mașina electrică / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / FOTO: Freepik
Protecția consumatorului
Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank lansează un joc în România

Jocul abordează teme precum gestionarea banilor,...

Curs valutar

Burs BNR. Leul pierde din elan. Aurul își continuă creșterea

Moneda naţională s-a depreciat, marţi, în raport cu...

Reciclare / FOTO: Freepik
Cupru Min

Cupru Min SA are un nou Consiliu de Administraţie

Compania care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni,...

Se modifică Legea taximetriei
Cumpărături online

Cine este vânzătorul pe platforma Temu?

> Unde ar trebui să returnez bunurile, cui ar trebui...

O femeie își alimentează mașina la o benzinărie / Foto: Freepik
Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik

pixel