Destinația surpriză preferată de români în minivacanța de Paște și 1 mai. Răspunsul lui Adrian Voican, vicepreședintele ANAT
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Adrian Voican, vicepreședintele ANAT
Adrian Voican, vicepreședintele ANAT
EXCLUSIV
Prezent în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii ”Totul despre bani”, transmisă pe DCNews, DCNewsTV și DCBusiness, Adrian Voican, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a vorbit despre ce este nou în tendințe când vine vorba despre vacanța de Paște și 1 mai.

Pe lângă destinațiile consacrate deja în țara noastră pentru această minivacanță, odată cu schimbarea vremii pe fondul încălzirii globale, turiștii aleg dintr-o paletă mai largă de opțiuni. 

”Se întâmplă o dată la câțiva ani ca minivacanța de Paște să fie legată de vacanța de întâi mai. Totuși, cele două minivacanțe nu fac punte în sensul că de 1 mai mergem la distracție, este pentru tineret, pentru Vama Veche, Mamaia, Costinești sau la munte iar Paștele este mai tradițional, este despre Noaptea de Înviere și despre familie, poate Valea Prahovei, Brașov, Sibiu, Bucovina sau Maramureș. Pentru că vremea este între primăvară și vară, au câștigat mult teren în ultimii ani stațiunile balneare, Băile Felix este pe primul loc, înaintea stațiunii Mamaia, pentru această minvacanță iar dacă Mamaia este pe locul doi, pe locul trei este Călimănești și Căciulata datorită izvoarelor termale”, a declarat vicepreședintele ANAT.

 

Cum a luat Băile Felix fața stațiunilor de pe litoral?

Mai departe, Adrian Voican a mai explicat câte ceva despre rețeta de succes a aceste stațiuni din Vestul țării. Iar, din spusele sale, se rezumă la o implicare strânsă atât din partea antreprenorilor din acest sector cât și a autorităților locale.

”Un produs turistic foarte puternic și foarte bine pus în evidență în ultima vreme. Acolo și-au dat mâna mai mult investițiile private, avem singurul hotel balnear de cinci stele din România. Sunt investiții curajoase cu privirea în viitor, nu pentru vara următoare și mai multe hoteluri de patru stele, plus că Oradea a renăscut, este orașul Art Nouveau, extinde aeroportul, există șoseaua de centră care s-a făcut într-un ritm extraordinar, au un drum expres, etc. Lucrurile se mișcă acolo cu o dinamică foarte mare și sunt foarte mulți bani în promovare strânși de Primăria Oradea și cheltuiți chiar pentru promovare, nu pentru câinii vagabonzi și iluminat. Investiții în târguri de promovare, apariția în cataloagele marilor turoperatori și tehnologie de interconectare cu marii vânzători de turism”, a mai spus Adrian Voican, vicepreședintele ANAT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel