AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
În iunie, Comisia Europeană a anunţat că va demara o anchetă aprofundată asupra tranzacţiei. Deutsche Telekom vrea să preia activele din Olanda ale Tele2 pe care să le fuzioneze cu propria sa filială olandeză T-Mobile Nederland pentru a putea concura mai bine cu principalii actori de pe piaţa olandeză de telefonie: operatorul istoric KPN şi Ziggo, o societate mixtă deţinută de Vodafone şi Liberty Global.
"Am decis să lansăm această investigaţie aprofundată pentru a ne asigura că tranzacţia propusă dintre T-Mobile NL şi Tele2 NL nu va duce la preţuri mai mari sau mai puţine alegeri în serviciile mobile pentru consumatorii olandezi", a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.
Săptămâna trecută, Deutsche Telekom a apărat tranzacţia în faţa oficialilor de rang înalt ai CE, autorităţilor naţionale de concurenţă şi rivalelor. Tim Hoettges şi-a exprimat speranţa că audierile au rezolvat unele temeri ale autorităţilor de reglementare.
"Încă sunt optimist că vom obţine aprobarea CE deoarece este o tranzacţie utilă pentru piaţa telefoniei mobile, pentru clienţi şi pentru dezvoltarea frecvenţelor 5G", le-a declarat jurnaliştilor şeful Deutsche Telekom. Până în 30 noiembrie, Comisia Europeană urmează să decidă asupra tranzacţiei dar poate prelungi termenul limită dacă sunt oferite concesii.
Decizia Comisiei Europene de a ancheta tranzacţia dintre Deutsche Telekom şi Tele2 scoate în evidenţă îngrijorările Executivului comunitar cu privire la reducerea numărului de operatori de pe o piaţă şi repercusiunile pe care le are această reducere asupra abonaţilor.
În 2015, Comisia a blocat proiectul de fuziune a filialelor din Danemarca ale operatorilor TeliaSonera şi Telenor. Un an mai târziu, Comisia a blocat proiectul de fuziune a operatorilor Three UK şi O2 UK, filialele din Marea Britanie ale operatorilor CK Hutchison Holdings şi Telefonica. În schimb, Executivul comunitar a permis ca Hutchison să-şi unească divizia de telefonie mobilă din Italia cu cea a Vimpelcom, în schimbul unor concesii importante.
Operatorii de telecomunicaţii au cerut Comisiei Europene să adopte o viziune de ansamblu asupra industriei şi nu să se concentreze doar pe numărul de operatori de telecomunicaţii de pe o anumită piaţă. În cazul pieţei din Olanda, aceasta este dominată de KPN, cu o cotă de piaţă de 43%, şi Ziggo (30,5%), în timp ce T-Mobile Nederland are o cotă de piaţă de 21% iar cota Tele2 este neglijabilă.
Telekom este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom România oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate, prezent în 50 de ţări, cu aproximativ 225.000 de angajaţi în toată lumea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...