Proiectul Belgiei, care deține în prezent președinția rotativă a Uniunii Europene, se referă la un sistem de certificare (EUCS) menit să garanteze securitatea cibernetică a serviciilor de cloud și să ajute guvernele și întreprinderile UE să aleagă un furnizor sigur și de încredere pentru afacerile lor.
Propunerea elimină cerințele de suveranitate dintr-un proiect anterior, care impunea giganților tehnologici americani să creeze un joint venture cu o companie din UE pentru a stoca și procesa datele clienților din UE pentru a beneficia de eticheta de politică de securitate cibernetică a UE.
Proiectul belgian va fi revizuit de experți în securitate cibernetică din cele 27 de țări UE pe 15 martie, ceea ce ar putea permite Comisiei Europene să adopte sistemul de securitate cibernetică în toamna emisferei nordice.
Țările UE ar trebui să respingă această ultimă propunere fără cerințe de suveranitate, au declarat Deutsche Telekom, Orange, Airbus și celelalte 15 companii într-o scrisoare comună adresată autorităților țărilor lor și înalților oficiali ai Comisiei și consultată de Reuters
Potrivit documentului, ”includerea cerințelor de control european în sistemul principal este necesară pentru a atenua riscul accesului ilegal la date în baza legilor străine”. Semnatarii scrisorii au atras atenția că, fără aceste exigențe, datele europene ar putea fi accesate de guverne străine pe baza legilor lor, cum ar fi Cloud Act sau Legea privind informațiile naționale a Chinei.
Marile companii tehnologice caută pe piața profitabilă de cloud computing pentru a stimula creșterea, în timp ce UE se teme de supravegherea ilegală a statului și de dominația furnizorilor americani de cloud computing.
Companiile europene au spus că eticheta UE de securitate cibernetică ar trebui să urmeze exemplul platformei europene de cloud computing Gaia-X, creată pentru a reduce dependența UE de giganții Silicon Valley și care îndeplinește cerințele de suveranitate. Ei au spus că lipsa clauzelor de suveranitate ar putea împiedica, de asemenea, noii furnizori europeni de cloud computing în comparație cu rivalii lor americani mai mari.
„Eliminarea acestor cerințe de sistem ar submina grav viabilitatea soluțiilor cloud suverane în Europa, multe dintre acestea fie în curs de dezvoltare, fie deja disponibile pe piață”, au spus companiile.
Printre semnatarii scrisorii comune se numără grupul energetic francez EDF, furnizorul francez de servicii cloud OVHcloud și omologul său italian Aruba, Dassault Systemes, compania germană Ionos, Telecom Italia, compania austriacă Exoscale, compania franceză de tehnologie Capgemini și Eutelsat. .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...