Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Studiul, elaborat de oamenii de știință de la JPL în colaborare cu colegii lor de la California Institute of Technology și Santiago High School (Corona, California) folosește faimoasa ecuație Drake și ajunge la concluzia că viața inteligență ar fi putut apărea după 8 miliarde de ani de la formarea Căii Lactee.
Studiul, scris de experți la Laboratorul de Propulsie cu jet al NASA, Institutul de Tehnologie din California și Liceul Santiago din Corona, folosește faimoasa ecuație Drake, constatând că viața inteligentă ar fi putut apărea încă din 8 miliarde de ani după formarea Căii Lactee.
”... este foarte posibil ca viața inteligentă din altă parte a galaxiei să fie încă prea tânără pentru ca noi să o observăm”, au scris cercetătorii. „Deci descoperirile noastre ar putea însemna că viața inteligentă poate fi un fenomen obișnuit în galaxie, dar încă tânără”.
Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat faptul că potențialul de autodistrugere în viața inteligentă galactică are un „mare impact”, sugerând că orice viață inteligentă s-ar fi putut autodistruge. "Dacă viața inteligentă se va distruge singură, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că există puțină sau deloc viață inteligentă în altă parte", au adăugat cercetătorii.
Citește și Astronomii sunt ULUIȚI! Așa ceva nu au mai întâlnit NICIODATĂ
Deși nu există dovezi clare că viața inteligentă ajunge mereu să se autodistrugă, oamenii de știință au făcut referire la studiile din anii 1960 ce arată că progresele în știință și tehnologie „vor duce inevitabil la distrugere completă și degenerare biologică”.
Unele dintre posibilele scenarii de autodistrugere ar putea fi, în opinia experților de la NASA, războiul, efectele distructive asupra climei și dezvoltarea biotehnologiei. Experții au analizat, de asemenea, unde ar putea trăi alte civilizații în univers, apreciind că, după toate probabilitățile, ele și-au găsit casă pe planete din zone locuibile, cu importante resurse de metal. Iar locul acela s-ar putea afla la cel puțin 13.000 de ani lumină de centrul Căii Lactee.
Prin comparație, sistemul solar și Pământul sunt la aproximativ 25.000 de ani lumină de centrul galactic. Un an lumină folosit pentru măsurarea distanței în spațiu este de aproximativ 9,5 trilioane de kilometri. Până în prezent au fost descoperite peste 4.500 de exoplanete și se crede că doar o mică parte dintre ele au proprietăți care susțin viața. Un studiu publicat în noiembrie 2020 a constatat că ar putea exista 300 de milioane de planete în galaxie capabile să susțină viața.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...