Digitalizarea regiunii Dunării, o nouă arie prioritară a SUERD

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Digitalizarea regiunii Dunării, o nouă arie prioritară a SUERD
Digitalizarea regiunii Dunării, o nouă arie prioritară a SUERD
În mandatul României la Președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) desfășoară în perioada 12-13 decembrie 2018, conferința „Dunărea Digitală”, având rolul de a identifica măsuri concrete care să întărească coeziunea din regiunea Dunării și în domeniul digital, în vederea creșterii nivelului de trai și a stimulării dezvoltării.

„În contextul revizuirii macrostrategiei pentru regiunea Dunării, ne-am propus să adăugăm o nouă arie prioritară transversală dedicată digitalizării, la direcțiile strategice existente în cadrul acesteia. Digitalizarea reprezintă o oportunitate pentru România deoarece stimulează creșterea economiei și generează sinergii în domenii precum agricultură, mediu, energie, cercetare, transporturi, comunicații”, a declarat ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Alexandru Petrescu.

România, ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa digitalizării

Astfel, în cadrul noii arii prioritare a macrostrategiei, MCSI își propune dezvoltarea de proiecte multisectoriale pentru îmbunătățirea conectivității și mobilității în regiunea Dunării. „Am convingerea că proiectele și subiectele discutate în cadrul evenimentului Dunărea Digitală, primul din seria celor patru pe care ministerul nostru și-a propus să le organizeze în cadrul acestui mandat, vor aduce o contribuție reală la atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus”, a declarat Alexandru Petrescu.

La deschiderea lucrărilor conferinței „Dunărea Digitală” a participat și viceprim-ministru României, Grațiela Gavrilescu, care și-a manifestat deschiderea de a colabora cu Ministerul Comunicațiilor și Societății informaționale în vederea identificării și implementării unor acțiuni care să sprijine mediul înconjurător și să valorifice deopotrivă potențialul natural și turistic al țării noastre.

România a preluat Președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, România a preluat Președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) de la Bulgaria, urmând să o exercite pentru o perioadă de un 12 luni.

Președinția română a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării se va desfășura sub genericul „Întărim coeziunea pentru o prosperitate comună în regiunea Dunării“, prin intermediul căruia s-a dorit o sinergie cu motto-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, „Coeziunea, o valoare comună europeană“, având în vedere suprapunerea celor două mandate.

SUERD este una din cele patru strategii macro regionale ale UE , inițiată și promovată cu succes de către România și Austria și andosată de Consiliul European în anul 2011.

Calendarul Președinției române a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării prevede desfășurarea unei serii de reuniuni și evenimente tematice, care vizează abordarea din perspectiva politică, dar și la nivel tehnic, a temelor prioritare subsumate procesului de cooperare în cadrul strategiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel