Dilplomați ruși, lăsați de izbeliște în Coreea de Nord! Ce au făcut
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Facebook, Ministerul rus de Externe
Facebook, Ministerul rus de Externe
Un grup de diplomați ruși și familiile acestora au folosit un cărucior feroviar împins de mână pentru a părăsi Coreea de Nord. Întâmplarea s-a petrecut săptămâna aceasta, pe fondul măsurilor stricte anti-coronavirus de la Phenian, care includ blocarea majorității formelor de transport de călători peste graniță.

"Deoarece granițele au fost închise de mai bine de un an și traficul de pasageri a fost oprit, a fost nevoie de o călătorie lungă și dificilă pentru a ajunge acasă", a postat pe Facebook Ministerul rus de Externe.

Grupul de opt persoane, între care și un copil de doar 3 ani, a călătorit 32 de ore cu trenul și două ore cu autobuzul de la Phenian doar pentru a ajunge până la granița cu Rusia, se mai arată în postare, citată de Reuters.

Apoi, grupul a trebuit să treacă frontiera, încărcând bagajele și pasagerii într-un un cărucior feroviar, care era de fapt o drezină acționată manual.

Fotografiile și videoclipurile lansate de minister arată un cărucior încărcat cu bagaje, deplasându-se într-un peisaj deluros.

Vladislav Sorokin, secretar 3 în cadrul Ambasadei Rusiei, a fost „motorul” căruciorului, a relatat ministerul. Sorokin a trebuit să împingă mai mult de 1 km, inclusiv peste un pod feroviar peste râul Tumen, care desparte cele două țări.

Postarea a fost primită cu ironie de internauții ruși, cineva remarcând: '' Felicitări! Primiți un Oscar pentru scenariu, cel mai bun rol, cea mai bună imagine, efecte speciale și originalitate... Dar, cel mai important, mulțumim Ministerului de Externe pentru curajul pe care l-a dovedit''

Citește și: ‘America is back’, a lui Biden, îi dezmorțește pe aliați

Oficialii ministerului au întâmpinat grupul la frontieră, în partea rusă, de unde au călătorit cu autobuzul până la aeroportul din Vladivostok, se arată în postare.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz confirmat de coronavirus, dar a impus închiderea frontierelor, a interzis majoritatea călătoriilor internaționale și a restricționat sever circulația în interiorul țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel