În luna septembrie 2015, Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a provocat un şoc după ce a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La o săptămână după declanşarea acestui scandal, Martin Winterkorn, care la acea dată era director general la Volkswagen, şi-a dat demisia.
Înţelegerea cu foştii directori este un element important în cadrul eforturilor grupului german de a depăşi scandalul emisiilor. Până acum, Dieselgate a costat grupul german peste 32 miliarde de euro, sub formă de rechemări la service, amenzi şi cheltuieli juridice.
Volkswagen a decis că Martin Winterkorn nu şi-a îndeplinit responsabilităţile pentru că nu a clarificat rapid şi pe deplin circumstanţele care au stat în spatele deciziei de a utiliza un software ilegal la numite modele echipate cu motoare diesel şi în consecinţă a demarat o acţiune în justiţie împotriva fostului său CEO.
Citește și: Anunțul primarului Capitalei privind PARCAREA: Se modifică întreaga politică
În conformitate cu înţelegerea anunţată, Martin Winterkorn şi fostul CEO de la divizia Audi Rupert Stadler vor plăti despăgubiri în valoare de 11,2 milioane euro, respectiv 4,1 milioane de euro. De asemenea, un fost membru în Consiliul de Administraţie de la Audi, Stefan Knirsch, a acceptat să plătească despăgubiri în valoare de un milion de euro, iar fostul membru în boardul Porsche AG Wolfgang Hatz va achita suma de 1,5 milioane de euro.
La aceste sume se adaugă plăţi pentru asigurările încheiate de Volkswagen drept acoperire pentru responsabilitatea foştilor săi manager, care se ridică la un total de 270 milioane de euro.
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...