„În ceea ce privește particulele în suspensie PM 10 și PM 2,5, să nu uităm că astăzi până la ora 20.00 ne aflăm sub incidența unei avertizări de Cod Galben, cu vânt de intensitate în special în zona Dobrogei, care fi putut să ridice particule de praf în suspensie. Să nu uităm că avem fenomen de secetă pedologică extremă în zona de Est și Sud-Est a țării. În zona capitalei, în ultimele trei luni, au fost cantități foarte mici de precipitații. 7,3 în luna ianuarie, 6,7 în februarie, 16,9 în martie, ceea ce înseamnă un total de 30,9 litri pe metru pătrat în trei luni, față de o medie de 110 cât ar fi trebuit să cumulăm în această perioadă a anului. (...)
Confirmăm că nu există o legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, datorită circulației dinspre sector nord-estic, pentru că intensificările au fost mult mai puternice în zona bazinului Mării Negre. Monitorizăm permanent.”, a transmis Elena Mateescu într-un briefing de presă la Guvern.
Citește și DSU demontează un FAKE NEWS cu "un nor toxic care va ajunge în România
O declarație despre norul de praft care a acoperit, marți, cerul Capitalei, a fost făcută și de Gabriela Băncilă special pentru DCBusiness.
Gabriela Băncilă (ANM) ne-a oferit o declaraţie: "În partea de sud vest a țării cerul pare acoperit de un nor de praf sau sunt zone în care praful este foarte evident în atmosferă. Este adevărat nu are ca sursă zona Ucrainei. Acest lucru se datorează faptului că bate foarte tare vântul pe partea de sud est a țării. Noi avem astăzi o atenționare meteorologică în vigoare și în contextul în care vorbim despre un deficit major de apă în sol, praful de pe câmp din zona Bărăganului este ridicat în atmosferă. Sunt două aspecte: Una este norul toxic, se referă la nor toxic pentru că repet monoxidul de carbon este un gaz dar pe de altă parte există imagini din București în care pare că soarele este acoperit de un nor, așa gros este de fapt praful ridicat în atmosferă de intensificările de vânt care se manifestă puternic astăzi pe partea de sud est a țării ca urmare a atenționării despre care vă vorbeam.
Concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate. Se monitorizează aceste concentraţii in ideea ca acestea provin in urma arderilor, iar circulaţia aerului pe parcursul zilei de astăzi este una care se face din sectorul predominant nordic si merge către sud.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...