Distribuitorul parfumului Douglas ia cu asalt Bursa din Frankfurt
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bursa de Valori din Frankfurt / FOTO: Wikipedia
Bursa de Valori din Frankfurt / FOTO: Wikipedia
Distribuitorul de parfumuri Douglas, deținut de fondul de investiții CVC, plănuiește să intre la Bursa de la Frankfurt până la sfârșitul lunii martie.

Europa bursieră, un nou tărâm al promisiunilor pentru sectorul cosmeticelor? În septembrie anul trecut, gigantul american Coty a ales Bursa de la Paris pentru a doua listare, grupul fiind deja prezent pe Wall Street din 2013.

În următoarele săptămâni, bursa europeană va fi impulsionată și de Oferta Publică Inițială (IPO) a unei alte companii din acest sector al produselor de înfrumusețare. Este vorba despre compania germană de parfumerie și cosmetice Douglas care și-a anunțat luni dorința de a se lista la Bursa de Valori din Frankfurt până la sfârșitul lunii martie.

Mai precis, este o revenire la bursă a companiei Douglas. Firma a fost radiată de la Bursa de Valori din Frankfurt în 2013, după ce a fost cumpărată de fondul de investiții Advent și familia Kreke. După care, în 2015, distribuitorul specializat a intrat pe mâinile fondului CVC Capital Partners care se pregătește și el să intre la bursă în 2024.

Un proiect de lungă durată

CVC Capital Partners consideră, așadar, că a venit momentul oportun pentru a introduce pe bursă compania-mamă germană a mărcii franceze Nocibe. Trebuie spus că acest proiect nu este nou, deoarece în februarie 2020, Reuters a anunțat deja că grupul CVC explora această cale pentru brandul Douglas, informație confirmată, ulterior, de Bloomberg, în august anul trecut. 

Douglas și-a propus să strângă un total de 1,1 miliarde de euro în timpul acestei IPO, care va include o injecție suplimentară de capital propriu de aproximativ 300 de milioane de euro de la actualii acționari, inclusiv CVC Capital Partners.

Pe baza valorii întreprinderii, Douglas este evaluat între 5,5 miliarde și 6,5 miliarde de euro, inclusiv datoria, cu aproximativ 20% din cotele de flotare liberă, detaliază Reuters, citând surse. 

A doua IPO la Frankfurt

Odată banii din tranzacție încasați, compania intenționează să își reducă datoria. Raportul datoriei nete a grupului Douglas față de EBITDA (venitul brut din exploatare) se ridica, de fapt, la 4x la sfârșitul lunii decembrie 2023, a indicat compania când și-a publicat rezultatele anuale la mijlocul lunii februarie.

Douglas va fi pe cale să devină a doua Ofertă Publică a anului la Frankfurt, după cea a grupului Renk, de la începutul lunii februarie. Producătorul de cutii de viteze pentru tancuri de asalt a încheiat cu succes operațiunea, la patru luni după ce a amânat acest pas din cauza condițiilor dificile de piață.

Pe lângă Douglas, sunt așteptate cel puțin patru IPO majore la Bursa de Valori din Frankfurt, au mai spus surse pentru Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel