Distrug lumea în 30 de minute. Cele mai înfricoșătoare sunt americane
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cu armele lor, pot face praf totul
Cu armele lor, pot face praf totul
Marile superputeri dețin în arsenalul lor militar submarine nucleare echipate cu diferite tipuri de rachete strategice și capabile să distrugă, practic, planeta, în doar 30 de minute, susține publicația americană The National Interest, potrivit precizând că este vorba de cele mai distrugătoare arme inventate vreodată de om.

”Dacă izbunește vreun conflict mondial, aceste nave cu încărcătura lor utilă pot distruge civilizația umană în mai puțin timp decât este necesar pentru a comanda o pizza”, afirmă autorii articolului din The National Interest. Publicația a stabilit și un clasament al celor mai periculoase submarine nucleare aflate deja în dotarea forțelor armate sau care urmează să fie predate.

Ohio

Pe primul loc au fost plasate plasate submarinele nucleare din clasa Ohio, echipate cu rachete de croazieră, din care fiecare poate purta până la 20 de focoase termonucleare W88. Sunt proiectile de o mare precizie, abaterea de la țintă fiind de cel mult 90 de metri. Statele Unite intenționează să păstreze, în total, 14 asemenea submarine.

Potrivit publicației menționate, în prezent, fiecare dintre aceste submarine deține câte 20 de rachete Trident II. Se precizează, de asemenea, că nouă nave sunt desfășurate în Oceanul Pacific, alte cinci urmând să fie deplasate în Antlatic.

Citește și Cine poate scufunda portavioane americane. Pericolul din ape

Columbia

Având în vedere că submarinele nucleare din clasa Ohio sunt deja construcții îmbătrânite, unele aflându-se în serviciul militar de mai bine de patru decenii, Statele Unite au demarat un program nou și lucrează la dezvoltarea submarinelor tip Columbia. Deși mai mari decât predecesoarele lor, aceste nave vor primi doar 16 rachete Trident II D5.

The National Interest notează, printre altele, că o mare parte a navei va fi ocupată de noua tehnologie de menținere a vieții și de noul motor care, deși este considerabil mai silențios, este foarte mare. Noile submarine sunt bazate, în principal, pe sistemele de atac ale submarinelor din clasa Virginia.

Borei

Submarinele rusești din clasa Borei, considerate de analiștii americani drept cea mai mare amenințare pentru flota Statelor Unite, sunt concepute pentru rachete balistice. Ca dimensiuni, aceste nave sunt mai mari decât Ohio și Columbia. În plus, sub apă, sunt detul de ”tăcute”, oricum considerabil mai puțin zgomotoase decât majoritatea submarinelor rusești.

Borei sunt echipate cu rachete balistice RSM-56 Bulava, fiecare cu până la 10 focoase nucleare și care pot distruge ținte situate la o distanță de 8000 de kilometri. De asemenea, despre aceste rachete se spune că pot evita sistemele de apărare antiaeriană ale inamicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel