Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Cei 28 au respins în unanimitate, într-o reuniune la Bruxelles, lista" prezentată de executivul european în urmă cu aproape trei săptămâni, au declarat două surse pentru AFP. Miniştrii de interne din UE urmează să valideze oficial această respingere joi, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles.
Țări ”de mare risc”
Această decizie de respingere era aşteptată, după criticile privind metodologia folosită pentru a concepe lista şi după presiunile Riadului şi Washingtonului. Este o lovitură pentru Comisia Europeană, care a propus la 14 februarie să adauge şapte noi state pe listă, ridicând la 23 numărul total al ţărilor "de mare risc".
Printre cele şapte noi ţări adăugate de Comisia Europeană pe lista neagră se aflau, în afară de Arabia Saudită, în special Panama şi patru teritorii americane: Samoa Americană, Guam, Porto Rico şi Insulele Virgine Americane. La fel ca Panama şi Arabia Saudită, aceste patru teritorii nu sunt pe lista Grupului de Acţiune Financiară Internaţională (GAFI), organism însărcinat cu coordonarea eforturilor mondiale pentru curăţarea sistemului financiar internaţional, prezidat în prezent de SUA.
Citește și Băncile, bune de plată. Cheltuieli suplimentare după scandaluri
Printre cele 16 ţări care se aflau pe lista iniţială se numără Iran, Irak, Pakistan sau Etiopia şi Coreea de Nord. Prezenţa pe această listă nu atrage sancţiuni, dar obligă băncile europene să aplice controale mai stricte asupra operaţiunilor financiare cu clienţi sau instituţii financiare în aceste ţări.
Comisia Europeană a concluzionat că, din cele circa 50 de ţări aflate sub observaţie, 23 prezentau "carenţe strategice" în lupta împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...