Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
"Cei 28 au respins în unanimitate, într-o reuniune la Bruxelles, lista" prezentată de executivul european în urmă cu aproape trei săptămâni, au declarat două surse pentru AFP. Miniştrii de interne din UE urmează să valideze oficial această respingere joi, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles.
Țări ”de mare risc”
Această decizie de respingere era aşteptată, după criticile privind metodologia folosită pentru a concepe lista şi după presiunile Riadului şi Washingtonului. Este o lovitură pentru Comisia Europeană, care a propus la 14 februarie să adauge şapte noi state pe listă, ridicând la 23 numărul total al ţărilor "de mare risc".
Printre cele şapte noi ţări adăugate de Comisia Europeană pe lista neagră se aflau, în afară de Arabia Saudită, în special Panama şi patru teritorii americane: Samoa Americană, Guam, Porto Rico şi Insulele Virgine Americane. La fel ca Panama şi Arabia Saudită, aceste patru teritorii nu sunt pe lista Grupului de Acţiune Financiară Internaţională (GAFI), organism însărcinat cu coordonarea eforturilor mondiale pentru curăţarea sistemului financiar internaţional, prezidat în prezent de SUA.
Citește și Băncile, bune de plată. Cheltuieli suplimentare după scandaluri
Printre cele 16 ţări care se aflau pe lista iniţială se numără Iran, Irak, Pakistan sau Etiopia şi Coreea de Nord. Prezenţa pe această listă nu atrage sancţiuni, dar obligă băncile europene să aplice controale mai stricte asupra operaţiunilor financiare cu clienţi sau instituţii financiare în aceste ţări.
Comisia Europeană a concluzionat că, din cele circa 50 de ţări aflate sub observaţie, 23 prezentau "carenţe strategice" în lupta împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...