Dolarul bate în retragere, aurul stă la pândă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Aur, dolar
Aur, dolar
Dolarul a scăzut miercuri înaintea audierii din Congres a președintelui Rezervei Federale (Fed) și a informațiilor care ar putea confirma așteptările privind o reducere iminentă a dobânzii. 

În timp ce bitcoinul și aurul au rămas aproape de recordurile absolute stabilite marți, dolarul verde american a scăzut în raport cu euro, care a câștigat 0,18%, până la 1,0877 dolari. De asemenea, bancnova verde a pierdut teren în fața lirei, care a crescut cu 0,13%, până la 1,2723 dolari.

Șeful Fed, Jerome Powell, trebuie să răspundă la întrebările unei comisii din Camera Reprezentanților miercuri și joi. După datele economice americane dezamăgitoare publicate în ultimele zile, „piața se așteptă ca anul acesta Fed să opereze trei, dacă nu chiar patru reduceri a dobânzii”, o estimare care se apropie de previziunile analiștilor Deutsche Bank, care mizează însă pe trei asemenea decizii de politică monetară.

Economiștii mizează în prezent pe o primă scădere în luna iunie. Joi, Banca Centrală Europeană (BCE) trebuie să ia propria hotărâre cu privire la dobânzile sale.

Operatorii așteaptă și un raport lunar privind crearea de locuri de muncă în sectorul privat din SUA pentru luna februarie. Va fi urmat de datele referitoare la șomaj și, într-un final, adică vineri, de raportul lunar al Departamentului Muncii al SUA. „Date suficient de slabe s-ar determina pe Powell să grăbească puțin pasul și să anunțe o reducere a dobânzii cheie mai devreme decât se anticipează. Și, dimpotrivă, dacă datele vor fi robuste, șeful Fed va prefera să nu schimbe nimic, deocamdată”, a comentat Ipek Ozkardeskaya, analist la Swissquote.

După recordul istoric de marți, când a atins 2.141,79 dolari, uncia de aurul a scăzut cu doar 0,03%, până la 2.127,40 doari. Prețul a rămas, practic, pe loc pe fondul „intensificării pariurilor pe o reducere a dobânzilor Fed în iunie, un factor favorabil pentru activele care nu au randament precum metalele prețioase”, a explicat Frank Watson, de la Kinesis Money.

La rândul său, bitcoin, care s-a prăvălit, practic, după recordul său absolut de marți, când a urcat la 69.191 dolari, a reușit să recuperze din pierderi, crescând cu 4,89%, până la 66.432 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel