Dolarul, la minimul ultimelor 16 luni față de euro
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Dolari și euro
Dolari și euro
Dolarul a continuat să scadă joi, în condițiile în care încetinirea inflației în Statele Unite a determinat investitorii să parieze pe o divergență a politicilor monetare de pe cele două maluri ale Atlanticului. 

În jurul orei 09:25 GMT (11:25 la Paris), dolarul pieduse 0,32%, coborând la 1,1166 dolari pentru un euro, după ce a alunecase la 1,1170 dolari, un nivel care nu a mai fost atins din martie 2022.

Dolarul a pălit de la publicarea, miercuri, a datelor privind rata inflația, care a încetinit la 3% în ritm anual în iunie în Statele Unite și se apropie de ținta de 2% stabilită de Rezerva Federală americană (Fed). "Piața este în continuare convinsă că o nouă majorare a dobânzii cu un sfert de punct procentual se află pe masa de lucru a Fed pentru ședința de politică monetară de la sfârșitul acestui luni, dar ideea că va fi ultima etapă a ciclului de înăsprire monetară câștigă tot mai mult teren", a explicat Joshua Mahony, analist la Scope Markets.

Ulrich Leuchtmann, analist la Commerzbank, a comentat: "Ne întrebăm dacă o astfel de surpriză moderată", în condițiile în care analiștii anticipau o inflație de 3,1%, "justifică această reacție din partea pieței valutare". În opinia sa, "piața valutară a prognozat un număr nerealist de creșteri ale dobânzilor, iar acum trebuie să-și corecteze rapid cursul".

Aurul a fost unul dintre activele care au beneficiat de slăbiciunea dolarului, crescând cu 0,13%, la 1.959,90 dolari uncia. Metalul prețios este considerat, de asemenea, un refugiu sigur și tinde să fie favorizat atunci când Fed nu mai majorează ratele, dar persistă îngrijorările legate de economia globală. "Ne așteptăm ca aurul să atingă noi maxime istorice", spune Mark Haefele, analist la UBS. La începutul anului, aurul a ajuns la 2.062,99 dolari, fiind deja aproape de maximul istoric atins în timpul pandemiei Covid-19 în august 2020, la 2.075,47 dolari.

Citește și Cursul BNR pentru astăzi, 13 iulie 2023. Leul s-a apreciat în raport cu principalele valute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...


pixel