Donald Trump își arată pragmatismul și în campaniile publicitare de pe Facebook
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Președintele SUA, Donald Trump
Președintele SUA, Donald Trump
Donald Trump a cheltuit, doar în două  săptămâni din septembrie,  110.000 de dolari americani pe anunțuri publicitare postate pe Facebook. Deși nu este cea mai mare sumă de bani investită de un politician american în campanii pe Facebook, cea a liderului republican s-a dovedit a fi cea mai prolifică, arată un studiu.

Donald Trump nu candidează la alegerile generale de anul acesta din SUA, de pe 6 Noiembrie. Cu toate acestea, judecând după numărul de anunțuri publicitare postate pe Facebook, campania actualului președinte al Statelor Unite este cea mai prolifică, arată un studiu realizat de Universitatea din New York.

În perioada 9 – 22 Septembrie, echipa de campanie a lui Donald Trump a postat aproximativ 9880 de anunțuri pe Facebook, cu un număr total de 7 milioane de afișări, pentru care a plătit 110.000 de dolari americani.

În contra-partidă, democratul Beto O’Rourke, cel care a plătit cea mai mare sumă din campania electorală pentru publicitate pe Facebook, nu mai puțin de 400.000 de dolari, a cumpărat cu acești bani 520 de anunțuri, care au avut aproximativ 20 de milioane de afișări.

Judecând după raportul dintre suma investită și numărul afișărilor, echipa de campanie a lui Trump a dat dovadă de mai multă eficiență, totul plecând de la strategia diferită abordată, arată studiul citat.

Asfel, în timp ce echipa lui O’Rourke a preferat anunțuri scumpe, care să ajungă la un număr mare de persoane, republicanii lui Trump au ales așa-numita strategie de microtargeting: 85% din anunțuri au fost postate cu țintirea directă a unor grupuri specifice de audiență, folosind datele personale ale persoanelor de pe listele întocmite cu ocazia mitingurilor electorale.

Aceeași strategie a fost folosită de echipa lui Trump și în campania din 2016, relevă autorii studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel