Dosarul medical al Angelei Merkel, căutat de serviciile secrete internaționale

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Angela Merkel
Angela Merkel
Una dintre cele mai importante agenții de spionaj occidentale spun că problema de sănătate a cancelafului german este ”o problemă neurologică”.

Este corectă concluzia? Și dacă da, cum de știe agenția acest lucru? Și de ce este atât de important?

Un lucru este sigur: vânătoarea dosarului medical al lui Merkel a început. După cele două crize publice de tremurat ale cancelarului, toate serviciile secrete vor acum să afle ce se întâmplă cu cea mai puternică femeie din lume.

Starea de sănătate a inamicului este crucială în război și crize

Fostul președinte al Serviciilor Federale de Spionaj, Service Gerhard Schindler, a declarat pentru Bild că: ”Starea de sănătate a șefilor de stat și guvern este de mare interes pentru serviciile secrete. Bolile pot explica modul în care sunt făcute anumite lucruri. De pildă, cine este extrem de bolnav, reacționează și guvernează diferit”.

Stalin avea ”Dosarul Hitler” și invers. Amercianii și serviciile occidentale trebuiau să știe care este starea de sănătate a liderilor sovietici, precum Hrușciov, Brejnev, Cernenko și Gromîco. SUA și Coreea de Sud au fost și sunt atenți constant la diagnosticele din Coreea de Nord.

Citește și: Cancelarul Angela Merkel, situație ciudată. Ce s-a întâmplat la Osaka VIDEO

În RDG, șeful statului putea fi tratat în spitalele din Berlin numai sub stricta supraveghere a medicilor STASI iar durerile de spate și dependența de analgezice a lui John F. Kennedy a fost un secred de stat în plin război rece.

La începutul anilor 2000, Bundesnachrichtendienst (BND), agenția de informații externa a Germaniei, pornise la vînătoare după dosarul medical al lui Yasser Arafat.

August Hanning, fostul președinte al BND, a explicat pentru Bild că serviciile secrete occidentale erau în mod special preocupate de aceste informații, chiar dacă Arafat se afla deja în Franța pentru tratament.

Starea de sănătate a liderului Palestinian era crucială pentru Israel și problema păcii din Orientul Mijlociu. Existau suspiciuni că acesta era foarte bolnav încă înainte de ”intervenția” străină.

În timpul răzvboiului din Balcani după prăbișirea Iugoslaviei, BND era în posesia dosarului medical al președintelui croat Franjo Tudman, figură cheie la acel moment. Tudman avea cancer, iar în pofida informațiilor din dosar, acesta a trăit mai mult cu trei ani decât era prevăzut, ceea ce era extrem de important pentru stabilitatea regiunii.

Istoricul medical al cancelarului Helmuth Kohl, un secret bine păzit

Despre starea de spirit a lui Willy Brandt, obiceriurile nutriționale și mai ales cele legate de alcool, Berlinul de Est și Moscova erau bine informate.

În schimb, despre sănătatea lui Kohl se știau puține lucruri. Kohl mergea la controale în clinici private recent renovate și fără să fi fost internat în niciun spital.

Citește și G20 Osaka - Angela Merkel, primele declarații după noua criză de tremurat

A condus congresul CDU din 1989 de la prezidiu cu sprijinul medicului său personal, reușind astfel să contracareze o lovitură din intreriorul partidului, în ciuda disconfortului și a marilor probleme generate de prostată. La terminarea congresului, Kohl s-a internat direct în spital unde a fost operat.

Cum este păzit dosarul medical al Angelei Merkel

Punctul slab este plata asigrării medicale. Pentru boli grave, Merkel primește îngrijiri în spitale federale. În acestea, se pot lua cele mai puternice măsuri de securitate, toate informațiile sunt asigurate și nimeni nu poate pătrunde din exterior.

Medicii din spitalele federare medicii sunt funcționari publici sau militari, ceea ce înseamnp că au o altfel de abordare și relații de loialitate față de cei din spitalele obișnuite.

Punctul slab este asigurarea medicală. Ca orice cetățean german, și cancelarul trebuie să aibă o asigurare medicală iar pe factura trimisă la decontare este scris diagnosticul și tratamentul aplicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

La bursă / FOTO: Freepik

Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%

Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...

Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
La bancă
Platformă / FOTO: Freepik
Euro / FOTO: Freepik
Pe o stradă din Moscova / FOTO: Freepik
SUA versus UE
Jerome Powell, șeful Rezervei federale a SUA
Freepik.com
Warren Buffett
Donki / FOTO: Captură de ecran

Japonia: Don Quijote, paradisul haotic al cumpărăturilor

Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...

Preț petrol / FOTO: Freepik

Trump și „prețul ideal” al barilului de petrol

Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.

Foto: Freepik.com

Xiaomi va lansa propriul său cip mobil XringO1

Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.

Freepik.com
Ghișeu

Curs BNR. Ce face leul în mijlocul instabilității economice

Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...

Sebastian Burduja
Calcule și verificări / FOTO: Freepik
De ce este bine să plăteşti cu cardul şi nu cash. Explicaţia de la ANAF
Topitorie / Foto: Freepik
Magazin Zara din Moscova / Foto: Google Maps
Freepik.com
Pașaport / Foto: Freepik

Cum vrea UE să-i momească pe cercetătorii americani

Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...

Paladiu
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Industrie / Sursa: Freepik.com
Poluare / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Declaratia unica. Foto: Freepik.com
Freepik.com

pixel