Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Cramele Recaș S.A. intenționează să preia compania Tenuta Odobești S.R.L., alături de Mosconi Fabrizio. Anterior tranzacției, Mosconi Fabrizio deținea integral Tenuta Odobești. Cramele Recaș S.A. este activă în domeniul producției și comercializării cu ridicata a vinului.
Compania este parte a grupului Cramele Recaș, care desfășoară mai multe activități, de la cultivarea viței de vie pentru struguri de vin la prelucrarea strugurilor, fabricarea și comercializarea vinului. Tenuta Odobești S.R.L. este activă în domeniul producției și comercializării cu ridicata a vinului.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial, informează Consiliul Concurenţei printr-un comunicat de presă.
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Premier Energy PLC, Cipru, prin Premier Renewable Invest Co S.R.L., intenționează să preia Eolica Dobrogea One S.A.
Premier Energy PLC, Cipru, este o societate de tip holding, activă, în principal, în domeniul producerii, comercializării și furnizării energiei electrice, în domeniul comercializării certificatelor verzi, al distribuției și furnizării de gaze gaturale, având și activități conexe distribuției de gaze naturale.
Premier Renewable Invest Co S.R.L., parte din grupul Premier Energy, este o companie înființată în scopul achiziției Eolica și operării ulterioare a acesteia.
Eolica Dobrogea One S.A. este un producător de energie electrică eoliană și operează un parc cu o capacitate instalată de 80 MW, în comuna Mihai Viteazu, din județul Constanța.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial, informează Consiliul Concurenţei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.