Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
Profesorul Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a declarat că: ”Să începem cu începutul și să plecăm de la următorul aspect. Deci, primul act normativ a fost greșit deși au fost suficient de multe elemente care să demonstreze acest lucru, au fost suficient de multe poziții exprimate în zona publică și s-a demonstrat această greșeală încă de la momentul în care a fost scris.
Cu toate acestea, oamenii au mers mai departe, le-au aplicat și în momentul în care rezultatele s-au văzut, respectiv facturile din ianuarie, a apărut acea criză, a apărut acea situație care, încă o dată, era previzibilă și o putem găsi în diversele poziții luate încă din luna octombrie. Și ăsta e un element de la care trebuie să plecăm. De la început a fost un act făcut prost”, a punctat specialistul.
”În loc ca de la început să recunoască faptul că acest act a fost făcut prost, au venit cu tot felul de elemente de ascundere a acestui fapt, că facturile au fost greșite, că furnizorii au făcut, că nu au făcut.
Deci s-a continuat, din păcate, în minciună. Primul pas pe care trebuie să-l înțelegem este, ca să rezolvăm o problemă, că trebuie să ieșim din zona minciunii, pentru că altfel nu o să putem niciodată să distingem adevărul pe niciun lucru vis-a-vis de proiectul pe care l-am văzut în spațiul public, sunt câteva aspecte pe zona de gaze naturale efectele nu vor fi unele semnificative”, a spus Dumitru Chisăliță.
”Adică dacă va ieși așa cum e scris în momentul de față, vreau ca toți românii să afle că atunci când le vor veni facturile din februarie în luna martie, adică la sfârșitul iernii, vor plăti mai mult decât au plătit anul trecut. Vor plăti facturi mărite, vor plăti sume importante de bani”, a atras atenția Chisăliță și a continuat spunând că: ”Nu o să poți să mai dai vina atunci probabil pe furnizori, nu o să mai dai vina pe ruși și nu o să mai dea vina pe nimeni. Va fi din nou o situație creată de acest act normativ și practic cumva, consumatorii vor fi puși în fața faptului împlinit, nu o să aibă decât să achite acele facturi pentru că așa a fost făcut actul, un act care face de fapt, să nu se pună punctul pe I. Punctul pe I al problematicii au fost facturile la gaze naturale, care prin modul în care s-a creat, atât prețul de plafonare cât și nivelul la care se acordă în compensare pentru consumul de gaze naturale, a făcut ca foarte puțini români să beneficieze de fapt de niște avantaj sau să beneficieze de un ajutor real. În acest act normativ se persistă cu această chestiune. Din nou se pune în față situația energiei electrice. Aici se vine cu niște elemente suplimentare, sunt binevenite din punctul lor de vedere, o să avem la anumiți consumatorii facturi mai mici valoric decât în anul 2021”, a mai spus Dumitru Chisăliă.
Specialistul a ținut să sublinieze că: ”Foarte puțin contează în bugetul familiei pentru că factura de energie înseamnă doi-trei la sută față de factura de gaze care înseamnă 18-20-25 la sută. Adică cumva ieșim în față cu o măsură o măsură care arată foarte spectaculos dar în spate problema o lăsăm în continuare nerezolvată”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...