După ce le-a mărit salariile, General Motors dă afară sute de angajați
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mașini / Sursa: Freepik.com
Mașini / Sursa: Freepik.com
Gigantul auto american General Motors a anunțat că va concedia aproximativ un sfert din forța de muncă de la subsidiara Cruise, locul unde se construiesc autoturismele cu pilot automat.

Disponibilizările vizează aproximativ 900 de angajați, potrivit unei declarații publicate de Cruise, arată CNN.

"Știam că va veni această zi, dar asta nu o face mai puțin dificilă - mai ales pentru cei ale căror locuri de muncă sunt afectate", a scris Mohamed Elshenawy, președinte și director de tehnologie la Cruise, într-o scrisoare adresată angajaților, prin care anunța disponibilizările.

Elshenawy a adăugat că obiectivul companiei este "simplificarea și concentrarea eforturilor noastre pentru a reveni cu un serviciu într-un singur oraș, pentru început", deși nu a oferit mai multe detalii cu privire la orașul în care Cruise intenționează să revină odată ce își va relua operațiunile. Compania a oferit servicii în San Francisco, Phoenix și Austin, Texas.

Angajații concediați vor primi salarii până la 12 februarie și sunt eligibili pentru până la opt săptămâni suplimentare de indemnizație de concediere, în funcție de vechimea lor în cadrul companiei.

În octombrie, un vehicul autonom Cruise a lovit un pieton în centrul orașului San Francisco. În urma incidentului, autoritățile de reglementare din California au suspendat permisele de testare a taxiurilor fără șofer ale Cruise. Atunci când a ridicat licențele Cruise, Departamentul de autovehicule din California a acuzat, de asemenea, compania că a ascuns informații și înregistrări video referitoare la accident. La scurt timp după aceea, Cruise și-a întrerupt operațiunile în întreaga țară.

La sfârșitul lunii noiembrie, GM a declarat că reduce cheltuielile pentru Cruise. "Ne așteptăm ca cheltuielile să fie substanțial mai mici în 2024 față de 2023", a declarat directorul general al GM, Mary Barra, la un eveniment pentru investitori.

Concedierile de joi vin, de asemenea, după ce miercuri a avut loc o schimbare majoră a conducerii Cruise care a dus la plecarea a nouă directori, inclusiv a directorului său operațional.

General Motors și sindicatul muncitorilor din industria auto americană, United Auto Workers (UAW), au ajuns la sfârșitul lunii octombrie la un acord, punând capăt la șase săptămâni de greve coordonate a sindicatului care a obținut creșteri salariale record pentru muncitorii de la cei trei producători auto din Detroit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel