După secetă, inundații. Cod galben emis de hidrologi pentru mai multe bazine hidrografice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Hidrologii au emis un Cod galben de inundații
Hidrologii au emis un Cod galben de inundații
Râurile mici din bazinul hidrografic Trotuş sunt vizate, luni, de o avertizare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de atenţie, până la miezul nopţii, conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Prognoza de specialitate relevă faptul că, până la ora 00:00, va exista risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii, pe râurile mici din bazinul hidrografic Trotuş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna şi Vrancea).

Avertizarea Cod galben a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna şi Vrancea.

Citește și: Seceta a scos la lumină secretele și pericolele Dunării VIDEO

Cea mai gravă secetă din ultimii ani din Europa a împins puternicul fluviu Dunărea la unul dintre cele mai scăzute niveluri din aproape ultimii 100 de ani.

În apropiere de orașul port fluvial Prahovo din Serbia au ieșit la lumină o flotilă scufundată care a aparținut Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Navele se numără printre sutele de vase scufundate de-a lungul Dunării ce aparțineau de flota Germaniei naziste din Marea Neagră în 1944, în timp ce se retrăgea din fața forțelor sovietice care înaintau, și încă îngreunează traficul fluvial atunci când niuvelul apei scade.

Cu toate acestea, seceta din acest an - considerată de oamenii de știință drept o consecință a îschimbărilor climatice - a scos la iveală peste 20 de epave de nave pe o porțiune a Dunării, în apropiere de Prahovo, în estul Serbiei, multe dintre acestea conținând încă tone de muniție și explozibili și reprezentând un pericol pentru navigație.

"Flotila germană a lăsat în urmă un mare dezastru ecologic care ne amenință pe noi, oamenii din Prahovo", a declarat Velimir Trajilovic, 74 de ani, un pensionar care a scris o carte despre navele germane.

Lucrătorii din industria locală de pescuit sunt, de asemenea, în pericol, inclusiv cei din România, care se află chiar pe celălalt mal al Dunării. Citește mi mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel