E-Distribuţie Muntenia, investiție de 1,7 milioane de lei
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O investiție importantă pentru bunul mers al lucrurilor
O investiție importantă pentru bunul mers al lucrurilor
E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a finalizat lucrările de extindere cu aproape doi kilometri a reţelei electrice în localitatea Jilava din judeţul Ilfov, o investiţie ce se ridică la peste 1,7 milioane de lei, a anunţat joi compania.

"În urma lucrărilor, locuinţele a 250 de familii din medii defavorizate sunt racordate la reţeaua de energie electrică, fiecare loc de consum având instalat un contor inteligent. Cu ajutorul acestuia, clienţii pot avea un control mai bun al consumului de electricitate şi, implicit, posibilitatea de a economisi energie electrică", se menţionează în comunicat.

Extinderea cuprinde străzile Prelungirea Merişor, Prelungirea Ungureni şi Prelungirea Primăverii.

Potrivit companiei, investiţia presupune instalarea a cinci posturi noi de transformare de medie tensiune în anvelopă betonată şi instalarea de cabluri electrice subterane, de medie şi de joasă tensiune. Toate cele cinci posturi sunt dotate cu echipamente de telecomunicaţii ce asigură includerea lor în sistemul de telecontrol. Prin intermediul acestuia, operatorul de distribuţie a energiei electrice intervine rapid, de la distanţă, în cazul în care în reţea se înregistrează avarii.

"E-Distribuţie Muntenia vine în sprijinul tuturor consumatorilor, fără excepţie, şi pune pe primul plan nevoile acestora, construind un viitor sigur şi sustenabil prin reţele electrice digitalizate, inteligente şi flexible. Racordarea celor 250 de familii din Jilava la sistemul de energie electrică înseamnă inclusiv un sprijin important în parcursul educaţional şi socio-economic al comunităţii respective, în special al tinerilor", a declarat Alin Crăciunescu, director regiune E-Distribuţie Muntenia.

Din investiţia totală, 1,3 milioane de lei sunt costuri acoperite de operatorul de distribuţie, la care se adaugă cele suportate de Primăria Jilava.

"Colaborarea Primăriei Jilava cu E-Distribuţie Muntenia înseamnă un ajutor important pentru cele 250 de familii ce locuiesc în zona străzilor Prelungirea Merişor, Prelungirea Ungureni şi Prelungirea Primăverii din comuna Jilava. Sunt familii care au copii şi era normal să le asigurăm acces la reţeaua de energie electrică. Le-am promis acestor oameni ca mă voi implica în a-i ajuta şi mă bucur că acest proiect a fost dus la bun sfârşit", a declarat Elefterie Ilie Petre, primarul comunei Jilava.

Citește și Preț RECORD la energie electrică în Spania! Care sunt cauzele

Reprezentanţii companiei susţin că sumele prevăzute anul acesta de companiile E-Distribuţie pentru racordări, inclusiv cele impuse de legislaţia primară, şi întărirea reţelei pentru noii utilizatori ajung la aproximativ 164 milioane de lei (34 milioane de euro).

"În total, companiile E-Distribuţie din România investesc în 2021 aproximativ 880 milioane de lei, echivalentul a 182 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea şi extinderea reţelei electrice din Bucureşti şi din cele zece judeţe din ţară în care îşi desfăşoară activitatea", se mai precizează în comunicat.

Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără peste 131.000 de kilometri, 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Start-up-ul nuclear al șefului OpenAI, eșec la bursă

Implicat în mai multe sectoare de vârf, Sam Altman a...

AIE: Cum și-a omorât Rusia gâsca cu ouă de aur

Sectorul rusesc al petrolului și gazelor naturale nu își...

15.000 de lei, bani de la stat pentru unele familii

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse...

BNS reclamă inechitățile din sistemul fiscal

Blocul Naţional Sindical aduce în atenţia publicului...

Sindicatele reclamă subfinanțarea sistemului de sănătate

Sub şase milioane de angajaţi români plătesc 10% din...

Stațiunea Mamaia, făcută praf din două vorbe de Mihai Tudose

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte al PSD, a...

Serviciile Starlink, afectate de furtuna solară

Starlink, divizia de sateliți a companiei SpaceX a lui...

Activiștii de mediu au atacat fabrica Tesla de lângă Berlin

Activiștii germani de mediu au declanșat un protest care...

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Economia Chinei dă semne de redresare. Analiștii, precauți

Exporturile și importurile Chinei au înregistrat o...

Românii pot cumpăra din nou titluri Tezaur

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Informațiii despre depozitele bancare, pensiile...

Companiile europene se îndepărtează de China. Analiză

Este o realitate constatată de Camera de Comerț a UE în...

Atac la Google: OpenAI va dezvălui un motor de căutare

Evenimentul a fost programat pentru începuul săptămânii...


pixel