Cererile către instituțiile subordonate Ministerului Muncii se trimit electronic
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Documentul, trimis online, va avea aceeaşi valoare juridică ca cel livrat în format hârtie şi va fi acceptat de către instituţiile care solicită prezentarea acestuia, arată proiectul care modifică în acest sens legea sistemului unic de pensii publice.
Documentul, trimis online, va avea aceeaşi valoare juridică ca cel livrat în format hârtie şi va fi acceptat de către instituţiile care solicită prezentarea acestuia, arată proiectul care modifică în acest sens legea sistemului unic de pensii publice.
Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență prin care a reglementat depunerea prin poștă electronică, sau prin alt mijloc electronic de comunicare, a cererilor, declarațiilor și documentelor doveditoare pentru solicitarea beneficiilor sociale, a drepturilor de asistență socială, a indemnizațiilor pentru șomaj și pentru acordarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă.  

Așadar, Ministerul Muncii precum și instituțiile din subordinea sa și toate celelale aflate sub autoritatea sau în coordonarea sa, au obligația să inițieze comunicarea electronică în ceea ce privește  cererile, declarațiile și documentele doveditoare pentru solicitarea beneficiilor și drepturilor de asistență socială, a indemnizațiilor pentru șomaj și pentru acordarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă.

Pensionarii pot beneficia din nou de această facilitate

În cazuri excepționale, determinate de identificarea unor inadvertențe între informațiile din documentele transmise și cele din bazele de date ale altor instituții sau de faptul că informațiile din documentele transmise sunt incomplete, nu sunt lizibile sau pe baza acestora nu se poate determina îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, instituțiile vor putea solicită prezentarea la sediu a persoanelor solicitante.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel