E oficial. Varianta delta, dominantă la nivel GLOBAL
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Varianta Delta de Covid-19, cunoscută și ca tulpina indiană, devine tulpina dominantă a bolii la nivel mondial, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul  Organizației Mondiale a Sănătății.

Acest lucru se datorează “transmisibilității sale crescute semnificativ”, a declarat dr. Soumya Swaminathan, cercetător în cadrul OMS, în timpul unei conferințe de presă la sediul agenției de la Geneva. Studiile sugerează că varianta delta este cu aproximativ 60% mai transmisibilă decât alfa, varianta din Marea Britanie, care este mai contagioasă decât tulpina originală din Wuhan.

Varianta indiană s-a răspândit în peste 80 de țări și continuă să genereze mutații pe măsură ce se răspândește pe tot globul, a declarat OMS miercuri. Acum reprezintă 10% din toate cazurile noi din Statele Unite, în creștere față de 6% săptămâna trecută, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Citește și: Varianta indiană, PERICULOASĂ mai ales pentru TINERI. Explicații

Regatul Unit este rapid acaparat de noua variantă, care reprezintă acum mai mult de 60% din cazurile noi din Marea Britanie

Oficialii OMS au declarat că au existat rapoarte conform cărora varianta delta provoacă și simptome mai severe, dar că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste concluzii. Cu toate acestea, există semne că tulpina delta ar putea provoca simptome diferite decât variantele precedente.

O analiză a Public Health England, publicată luni, a constatat că două doze de vaccinuri Pfizer sau AstraZeneca sunt extrem de eficiente împotriva coii tulpini, în sensul în care previn îmbolnăvirile grave.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel