Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie a anunţat marţi că Produsul Intern Brut a înregistrat o contracţie de 2,2% în primele trei luni din 2020, comparativ cu trimestrul precedent, aceasta fiind cea mai gravă contracţie trimestrială înregistrată de economia britanică după perioada iulie-septembrie 1979. Analiştii intervievaţi de Reuters mizau pe un declin de 2%.
Coronavirus. Pandemia a făcut praf piața de fuziuni și achiziții
În ritm anual, economia britanică s-a contractat cu 1,7% în primul trimestru, şi în acest caz fiind vorba cea mai gravă contracţie înregistrată după trimestrul al treilea din 2009.
ONS a precizat că şi-a revizuit estimările iniţiale care vorbeau de o contracţie de 2% de la un trimestru la altul şi un declin de 1,6% în ritm anual, în condiţiile în care toate principalele sectoare economice au înregistrat scăderi.
"Imaginea noastră mai detaliată asupra economiei în primul trimestru arată că Produsul Intern Brut a înregistrat o contracţie mai puternică decât s-a estimat iniţial. Toate sectoarele principale ale economiei s-au contractat semnificativ în luna martie, ca urmare a efectelor pandemiei", a declarat Jonathan Athow, statistician şef adjunct la ONS.
Analiştii avertizează că autorităţile britanice au decis introducerea carantinei începând cu data de 23 martie, ceea ce înseamnă că datele pe trimestrul al doilea vor arăta impactul deplin al coronvirusului asupra economiei. Cele mai recente date ale OMS arată că economia britanică a înregistrat o cădere de 20,4% în luna aprilie, cea mai puternică scădere înregistrată într-o singură lună de la debutul publicării datelor statistice.
Oficiul Naţional de Statistică a mai anunţat marţi că deficitul de cont curent al Marii Britanii s-a adâncit peste aşteptări în primele trei luni din 2020. Deficitul balanţei de plăţi a urcat până la 21,1 miliarde lire sterline (25,9 miliarde dolari) în primul trimestru, comparativ cu o medie de 15,4 miliarde lire sterline cât estimau analiştii intervievaţi de Reuters.
Premierul britanic Boris Johnson urmează să îşi prezinte marţi planurile privind relansarea economiei, planuri care potrivit mass media se bazează pe investiţii în infrastructură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...