Economia Chinei se confruntă cu dificultăţi din ce în ce mai mari
Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
Yuanul chinezesc
Yuanul chinezesc
Provocările economice ale Chinei se intensifică pe măsură ce noile împrumuturi se prăbușesc iar temerile legate de proprietăți contiună.

Datele privind creditul pentru luna iulie, publicate vineri, au arătat o scădere a cererii de împrumut pentru viitor din partea întreprinderilor și a gospodăriilor.

Problemele din domeniul imobiliar persistă la dezvoltatorul Country Garden, aflat acum în pragul intrării în incapacitate de plată, scrie CNBC.

"Datele slabe privind creditarea din iulie sugerează că spirala descendentă a sectorului imobiliar continuă, iar înrăutățirea tensiunilor geopolitice se adaugă la incertitudine", a declarat vineri Lu Ting, economist șef pentru China al companiei Nomura.

Noile împrumuturi bancare în monedă locală au scăzut cu 89% în iulie față de iunie, până la 345,9 miliarde de yuani (47,64 miliarde de dolari), mai puțin de jumătate din cele 800 de miliarde de yuani prognozate de analiști într-un sondaj Reuters.

Cifra creditelor noi în yuani din iulie a fost cea mai mică de la sfârșitul anului 2009, potrivit Reuters.

"Cu toate acestea, toți factorii pur și simplu nu pot masca cât de slabă este cererea de credite și cât de scăzut este apetitul pentru risc", au spus analiștii de la Citi. Fără astfel de reduceri, ei se așteaptă la un risc mai mare ca China să nu-și atingă ținta de creștere de aproximativ 5% în acest an.

Marți, China urmează să publice datele economice din iulie, care se așteaptă să nu arate nicio schimbare față de iunie în ceea ce privește ritmul de creștere a producției industriale și a investițiilor în active fixe, potrivit unui sondaj Reuters. 

Vânzările cu amănuntul sunt așteptate să crească cu 4,7% în ritm anual în iulie, ușor mai rapid decât în iunie, potrivit sondajului.

 

Probleme în sectorul imobiliar din China

 

Dezvoltatorul Country Garden a anunțat în weekend că suspendă tranzacționarea a cel puțin 10 dintre obligațiunile sale în yuani tranzacționate în China continentală.

Obligațiunile în dolari americani ale Chinei care au grad de investiție reprezintă 43% din total, se arată în analiză.

"Având în vedere că majoritatea dezvoltatorilor [cu randament ridicat] fie au intrat în incapacitate de plată, fie au efectuat schimburi de obligațiuni, credem că este puțin probabil ca tensiunile în creștere în rândul dezvoltatorilor [cu randament ridicat] rămași să aibă un impact mai amplu asupra pieței de obligațiuni offshore", au declarat vineri analiștii Goldman într-un raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...


pixel