Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
Economia Rusiei este pe cale să se contracte cu peste 10% în 2022, cea mai mare scădere a produsului intern brut din anii care au urmat căderii Uniunii Sovietice în 1991, a declarat marți fostul ministru de finanțe Alexei Kudrin.
Rusia se confruntă cu o inflație galopantă și cu fuga de capital, în timp ce se confruntă cu un posibil default al datoriei, după ce Occidentul a impus sancțiuni paralizante pentru a-l pedepsi pe președintele Vladimir Putin pentru trimiterea a zeci de mii de trupe în Ucraina la 24 februarie.
Ministerele economiei și finanțelor din Rusia lucrează în prezent la noi previziuni, a declarat agenția de știri de stat RIA, care l-a citat pe Kudrin, care acum este șeful Camerei de Audit.
"Prognoza oficială ar fi mai mult decât o contracție de aproximativ 10%", a declarat Kudrin, care a fost ministrul de finanțe al lui Putin între 2000 și 2011, potrivit RIA.
Previziunile anterioare ale guvernului rus prevedeau o creștere a produsului intern brut de 3% în acest an, după ce în 2021 economia s-a extins cu 4,7%.
PETROM nu mai cumpără ţiţei din Rusia
O sursă apropiată guvernului rus, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat pentru Reuters că Ministerul Economiei preconizează o contracție a PIB-ului între 10% și 15% în acest an.
O contracție de 10% ar însemna cel mai mare declin al produsului intern brut din 1994 încoace, potrivit datelor Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional.
Banca Mondială a prognozat luna aceasta că producția PIB-ului rusesc va scădea cu 11,2% în acest an. citeste mai departe
Analiștii intervievați de Reuters la sfârșitul lunii martie prognozaseră în medie o contracție a PIB-ului pentru 2022 de 7,3%, prevăzând o creștere a inflației la aproape 24%, cel mai ridicat nivel din 1999 încoace. citiți mai departe
Putin spune că "operațiunea militară specială" din Ucraina este necesară deoarece Statele Unite se foloseau de Ucraina pentru a amenința Rusia, iar Moscova a trebuit să acționeze pentru a apăra vorbitorii de limbă rusă din Ucraina împotriva persecuțiilor.
Ucraina spune că luptă împotriva unei acaparări de teren în stil imperial și respinge afirmațiile lui Putin privind genocidul ca fiind un nonsens.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...