Economistul şef al Commerzbank: De la reunificarea Germaniei, niciodată atât de multe firme nu s-au plâns de deficitul de angajaţi
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Rata şomajului s-a menţinut la 5,5% în februarie în Germania. 

Rata şomajului în Germania s-a menţinut la 5,5% în februarie, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, cererea pentru angajaţi a continuat să rămână la un nivel ridicat, în pofida mediului economic dificil, transmite Reuters.

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut în februarie cu 2.062, până la cifra ajustată de 2,509 milioane.

Rata şomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, a rămas stabilă, la 5,5%. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,5%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să urce cu peste 3.000.

"Numărul şomerilor a crescut uşor în februarie, dar, per ansamblu, piaţa forţei de muncă este rezilientă", a apreciat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Andrea Nahles.

"De la reunificarea Germaniei, niciodată atât de multe firme nu s-au plâns de deficitul de angajaţi, în acest sens piaţa forţei de muncă este încinsă", a declarat economistul şef al Commerzbank, Joerg Kraemer.

Conform celui mai recent studiu Ifo, 43,6% dintre firmele germane sunt afectate de deficitul de angajaţi calificaţi.

În februarie erau cu 192.000 mai mulţi şomeri decât în perioada similară din 2022. Oficiul Federal pentru Muncă se aşteaptă la o creştere uşoară a şomajului, în condiţiile în care refugiaţii din Ucraina au continuat să fie incluşi în sistem.

"Piaţa forţei de muncă devine o ancoră de stabilitate", a afirmat Enzo Weber, de la Institutul German pentru Piaţa Muncii (IAB). Numărul persoanelor concediate este la un nivel istoric scăzut deoarece firmele îşi păstrează angajaţii, ştiind că e dificil să găsească alţii.

Rezilienţa pieţei forţei de muncă se va diminua gradual. După performanţele slabe din septembrie şi octombrie, se constată înrăutăţire graduală, deşi cresc moderate numărul locurilor de muncă vacante", a apreciat Carsten Brzeski, de la ING. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel