Riscă România suspendarea fondurilor europene? Ce spune ministrul Finanţelor
O eventuală suspendare a...
Uniunea Europeană se confruntă în prezent cu perspectiva pierderii unei importante pieţe de export, în condiţiile în care Egiptul creşte producţia locală şi restrânge importurile. În urmă cu doar doi ani, ţara din nordul Africii a fost a doua cea mai importantă piaţă de export pentru zahărul din UE. Însă, în ultimul sezon, vânzările pe această piaţă au coborât la cel mai redus nivel din ultimii patru ani şi riscă să scadă şi mai mult.
Vacanțe mai ieftine cu 60% în 2021. Unde sunt cele mai mari reduceri
"Egiptul a fost una dintre principalele destinaţii pentru exporturile UE, iar decizia Guvernului egiptean de a restrânge importurile înseamnă că cel mai probabil exportatorii UE vor trebui să caute alte destinaţii", spune Ben Seed, analist la firma de servicii Czarnikow Group.
Aceasta ar fi o nouă lovitură pentru UE, al treilea producător mondial de zahăr, care în ultimii ani a înregistrat o diminuare a producţiei, în condiţiile în care preţurile scăzute au descurajat însămânţările, iar seceta şi un virus au afectat culturile. Cu toate acestea, livrările mai mici din UE ar putea ajuta la diminuarea surplusului mondial din anul următor, care, potrivit analiştilor de la JPMorgan Chase & Co., se va situa la 3,8 milioane de tone.
Egiptul se aşteaptă ca producţia sa de sfeclă de zahăr să urce cu 16%, până la 1,45 milioane tone anul următor. De asemenea, Guvernul de la Cairo şi-a crescut investiţiile în compania de stat Egyptian Sugar and Integrated Industries pentru ca aceasta să îşi majoreze capacităţile de producţie în următorii ani şi să ajute industria locală să devină auto-suficientă în viitor, a precizat Ahmed Abo Zaid, un oficial din Ministerul egiptean al Aprovizionării.
Ahmed Abo Zaid a adăugat că Egiptul a prelungit interdicţia privind importul de zahăr, cel puţin până la finele lunii noiembrie, în ideea de a proteja sectorul local, după ce pandemia de coronavirus a dus la scăderea preţurilor la începutul anului, iar importurile ieftine au inundat ţara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
O eventuală suspendare a...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...
Sectorul de afaceri reprezentat...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Comisia Europeană propune...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Trump încheie vizita în Golf cu...
Grupaj de știri.