Tichete de vaccinare. Elena Cristian: Totul arată NEIMPLICAREA autorităților
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Elena Cristian spune că sunt oamenii care chiar merită salariile pe care le câștigă
Elena Cristian spune că sunt oamenii care chiar merită salariile pe care le câștigă
Inițial s-a spus că tichetele de masă acordate celor care se vaccinează împotriva COVID-19 în această perioadă se pot ridica în termen de 90 de zile. Dar, după o pauză de gândire, autoritățile au revenit asupra deciziei, anunțând alt termen, de șase luni, adică 180 de zile. ”Pește șase luni, cu 100 de lei nu știu dacă mai poți lua ceva”, a comentat Elena Cristian, redactor șef al DCBusiness.

”Dacă ne uităm pe statistici vedem că în ultima săptămână ritmul de vaccinare a scăzut destul de mult pe fondul bâlbâielilor legislative și bâlbâielilor din comunicare. Guvernele ultimilor doi ani au eșuat aproape în totalitate în toată această poveste cu vaccinarea”, a atras atenția Elena Cristian. 

”A fost campania de informare pentru vaccinare care a eșuat. Au fost promisiunile făcute cadrelor medicale implicate în acest proces de vaccinare. Acum sunt promisiunile făcute celor care se vaccinează. 

Desigur, o sută de lei este o sumă foarte mică. Dar să nu uităm că 85 la sută dintre pensionarii din România au pensii sub 2000 de lei, să nu uităm că 1,7 milioane de români muncesc pe salariul minim pe economie”, a subliniat jurnalista.  

Citește și Tichete de masă pentru vaccinare. Reguli schimbate

Poate că, a continuat Elena Cristian, ”pentru unii oameni, 100 de lei este o sumă importantă. Iar dacă ai promis-o, trebuie să o dai și toată această bâlbâială, toată această umilință, modul în care s-au gândit să procedeze autoritățile arată cât de neimplicate sunt în toată această poveste. Pentru că nu poți să dai un ordin, după care să spui că nu mai poți lua banii în 90 de zile, ci peste șase luni. Peste șase luni, cu 100 de lei nu știu dacă îți mai iei ceva cu ei. 

Mai este chestiunea dozei trei. Foarte multe întrebări sosesc pe adresa redacției, oamenii vor să știe dacă fac doza trei se mai consideră schemă completă. Iar oamenii întreabă, pentru că nu li se spune că pentru doza a treia nu se primesc cei 100 de lei, care oricum nu se dau acum”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel