Elena Udrea, la un pas de libertate
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Udrea
Elena Udrea
Ministerul Public din Costa Rica este pe cale să o elibereze din închisoare pe Elena Udrea după ce a anunțat că a fost declanșată procedura de punere în libertate.

"Eu am vorbit cu avocata din Costa Rica care mi-a comunicat cam aceleaşi informaţii. Ministerul Public din Costa Rica a fost informat de Ministerul din România faptul că s-au emis documentele de retragere a solicitării de extrădare. Acum, este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunţa. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-şi petreacă sărbătorile alături de familie şi fetiţă”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, săptămîna trecută, suspendarea executării pedepsei în cazul Alinei Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului şi în care a primit o condamnare de 4 ani, cu executare. O decizie similară s-a luat şi în cazul Elenei Udrea, care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute". 

Elena Udrea a fost arestată în Costa Rica în baza unui mandat de arestare emis de Interpol Bucureşti. 

Avocatul din Costa Rica al Elenei Udrea şi Alinei Bica a susţinut că, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale a României, sentinţele pronunţate împotriva lor ar fi lovite de nulitate şi a cerut ca ele să fie eliberate din arestul preventiv în care se află din data de 3 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel