Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Avocații lui Musk au declarat că sunt în joc daune de miliarde de dolari în acest proces, aflat acum în a treia săptămână la tribunalul federal din San Francisco. Mărturiile prezentate marți juraților de către martorii experți ai reclamanților au avut ca scop să arate că postările lui Musk pe Twitter din august 2018 au trimis acțiunile Tesla într-un vârtej care a afectat investitorii, notează Bloomberg.
Cifra pierderilor a fost prezentată juriului de Michael Hartzmark de la Forensic Economics, care a depus mărturie despre modul în care a măsurat impactul tweet-urilor lui Musk asupra prețurilor titlurilor Tesla. Estimarea de 12 miliarde de dolari se aplică tuturor investitorilor Tesla, ceea ce reprezintă un grup mai mare decât cei care fac parte din procesul colectiv.
Hartzmark nu a oferit o cifră finală cu privire la suma pe care o cer reclamanții ca despăgubiri, dar a spus juriului că tweet-urile lui Musk au produs "daune indirecte" investitorilor și a prezentat metodologia sa de calculare a pierderilor.
A fost clar că informațiile transmise de Musk erau unele "materiale" sau importante pentru investitorii rezonabili, după cum arată întrebările și îngrijorările comunicate în e-mailuri către biroul de relații cu investitorii al companiei la acea vreme, a declarat Hartzmark.
Expertul a prezentat juraților modul în care prețul acțiunilor Tesla a crescut brusc ca răspuns la anunțul inițial al lui Musk - și apoi a scăzut brusc pe măsură ce au crescut îndoielile cu privire la planul de preluare-privatizare, în parte alimentat de faptul că s-a aflat public că Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA investiga tweet-urile.
Andrew Rossman, avocatul lui Musk, l-a făcut pe Hartzmark să recunoască cu reticență, în timpul interogatoriului, că prima parte a tweet-ului lui Musk, potrivit căruia "se gândește" să privatizeze Tesla, era adevărată. Judecătorul care se ocupă de acest caz a stabilit anterior că a doua parte a tweet-ului lui Musk, și anume că acesta avea "finanțarea asigurată", era falsă.
Rossman a întrebat dacă Hartzmark a examinat efectul părții adevărate a tweet-ului asupra prețului acțiunilor Tesla separat de elementul care a fost declarat fals.
"Este un pachet întrepătruns", a răspuns Hartzmark. Le-a evaluat împreună, a spus el, deoarece Musk indicase anterior că ar dori să privatizeze Tesla, iar acest fapt s-a reflectat în prețul acțiunilor Tesla înainte de tweet-ul directorului general. Singura informație nouă în perioada de 10 zile acoperită de proces a fost afirmația lui Musk că avea "finanțarea asigurată", a spus el.
Musk a declarat că tweet-ul cu "finanțarea asigurată" a fost "absolut veridic", prezentând ceea ce el a descris ca fiind un angajament "fără echivoc" al fondului suveran de investiții al Arabiei Saudite de a susține planul de privatizare cu miliarde de dolari - chiar dacă nu avea nimic în scris.
Investitorii susțin că tweet-urile lui Musk au reprezentat o încălcare a legilor privind valorile mobiliare, deoarece bancherii săi au fost abia consultați și nu au semnat în mod oficial planul său de privatizare. Martorii de la banca de investiții au declarat săptămâna trecută juraților că, chiar și la o săptămână după tweet, încă lucrau pentru a afla cum va fi structurată tranzacția, inclusiv cine va plăti pentru ea.
Judecătorul districtual american Edward Chen a declarat, la încheierea ședinței de judecată, că se așteaptă ca acest caz să ajungă în fața juriului până vineri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...